Amazon pomôže Seredi z hľadiska financií a zamestnanosti, tvrdí primátor

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 16:57 • 2 min
Amazon pomôže Seredi z hľadiska financií a zamestnanosti, tvrdí primátor

SEREĎ – Investícia Amazonu v areáli Mountpark Sereď pomôže mestu z hľadiska financií a zamestnanosti ľudí. Pre TASR to uviedol primátor mesta Sereď Martin Tomčányi.

slovakia

left justify in out

"Seredi pomôže z hľadiska financií, pretože každá takáto investícia, respektíve takéto podnikateľské priestory prinášajú daň z nehnuteľnosti podľa metrov štvorcových, ktoré zaberajú, to je prvá vec. Druhá vec je, že Amazon zamestná ľudí. Táto investícia bude zamestnávať stredný technický personál, to znamená ľudí, ktorí sú stredného a vyššieho vzdelania," povedal primátor.

 

Zároveň zdôraznil, že okres Galanta, pod ktorý mesto Sereď spadá, má v súčasnosti nezamestnanosť 3,2 percenta. Myslí si však, že ľudia, ktorí momentálne nepracujú, nebudú sa uchádzať ani o miesto v tomto podniku. Domnieva sa, že predovšetkým zaujme ľudí z regiónu a okolitých obcí mesta.

 

"Platy by mali byť nadštandardné," konštatoval s tým, že to nebude ako v okolitých firmách, v ktorých musia pracovať zamestnanci za minimálne mzdy. "Alebo sú len málo nad hranicou minimálnej mzdy," dodal.

 

S predstaviteľmi spoločnosti zatiaľ mesto podľa primátora nekomunikovalo, v kontakte boli sprostredkovane. Potvrdil však, že stretnutie je dohodnuté.

 

Amazon chce v areáli Mountpark Sereď otvoriť prvé centrum reverznej logistiky, v ktorom počas nasledujúcich troch rokov vytvorí viac ako 1000 nových pracovných miest. Centrum s plochou viac ako 60.000 štvorcových metrov by malo byť otvorené v treťom kvartáli tohto roka a zameria sa na európskych zákazníkov. Jeho pracovníci budú posudzovať stav produktov, ktoré nemohli byť doručené alebo boli do firmy vrátené.

 

Spoločnosť plánuje v seredskom centre zamestnať celú škálu profesionálov, od prevádzkových manažérov a technológov až po manažérov ľudských zdrojov, finančných manažérov, technológov a odborníkov na IT. Nábor na pozície, ktoré nevyžadujú prax, sa začne v polovici leta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies