Amazon Goes Gold: Logistické centrum pri Seredi venovalo celkom 28 200 eur na podporu detských onkologických pacientov

NETKY.SK • 26 November 2019, 10:10 • 2 min
Amazon Goes Gold: Logistické centrum pri Seredi venovalo celkom 28 200 eur na podporu detských onkologických pacientov

SEREĎ - Spoločnosť Amazon nezabúda na tých, ktorí potrebujú našu pomoc najviac. Každý rok pomáha a podporuje liečbu detských onkologických pacientov vďaka celosvetovej kampani Amazon Goes Gold. Tento rok sa do kampane zapojilo aj logistické centrum Amazon v Seredi a prispelo Detskej klinike anesteziológie a intenzívnej medicíny DFNsP v Bratislave sumou 28 200 eur.

slovakia

left justify in out

Na Slovensku ročne pribudne približne 100-120 detí s onkologickým ochorením.  Cieľom celosvetovej kampane Amazon Goes Gold je zvýšiť povedomie a zviditeľniť úžasnú prácu, ktorá sa realizuje v oblasti globálneho výskumu a starostlivosti o detských pacientov. 

 

Názov kampane Amazon Goes Gold súvisí so zlatou farbou, ktorá je symbolom rakoviny u detí. V tomto mesiaci sa spoločnosť doslova zahalila do zlatej, pretože zákazníci po celom svete dostávajú svoje objednávky v špeciálnych zlatých balíkoch, aby sa ešte viac znásobila osveta o rakovine u detí. 

 

Spoločnosť Amazon sa na Slovensku rozhodla podporiť Nadáciu Kvapka nádeje, ktorá sa kontinuálne stará o liečebné, školské, kultúrne a sociálne potreby detí s nádorovým ochorením. Firma venovala 25 000 eur na nákup prístroja ECMO, ktorý slúži na Detskej klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny v Bratislave. 

 

Ďalšia suma vo výške 3200 eur bola vyzbieraná vďaka zamestnancom Amazonu v Seredi. Viac ako tisíc z nich prišlo na znak solidarity 18. a 19. septembra do práce v pyžame. Okrem lokálnej iniciatívy sa do výzvy zapojili aj zamestnanci po celej Európe, Severnej Amerike, Austrálie a Japonsku.

 

Toto gesto znamená podporu pre všetky deti, ktoré bojujú s rakovinou a počas liečby a uzdravovania sa môžu stráviť v pyžame celé roky. Za vyzbieranú čiastku od zamestnancov Amazonu v Seredi nadácia nakúpila rúška a posteľnú bielizeň pre Transplantačnú jednotku kostnej drene KDHaO DFNsP v Bratislave a spolu s prístrojom ich nemocnici odovzdali v stredu 20. novembra 2019. 

 

Riaditeľ logistického centra Amazon v Seredi, Radek Stegbauer uviedol: „Sme veľmi vďační za to s akým nadšením sa zamestnanci zapojili do kampane a deti tento rok podporilo viac než 1 000 z nich. Vnímame to ako veľkú snahu každého jedného šíriť povedomie o tejto citlivej téme.“ 

 

Spoločnosť Amazon darovala mnohým organizáciám na celom svete čiastku vyššiu než  4 milióny USD na podporu dôležitých činností a krokov v oblasti výskumu a starostlivosti o detských pacientov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona