Amazon doručil pred sviatkami na celom svete rekordný počet položiek

NETKY.SK • 28 December 2015, 22:49 • 2 min
Amazon doručil pred sviatkami na celom svete rekordný počet položiek

SEATTLE - Americký internetový obchod Amazon má za sebou mimoriadne dobrú vianočnú sezónu, vďaka čoraz väčšej popularite on-line predaja. Podľa predbežných údajov Amazon doručil pred sviatkami klientom na celom svete rekordný počet objednaných položiek. Informovali o tom agentúry AP a AFP.

slovakia

left justify in out

Na Štedrý deň pritom Amazon zaznamenal najväčší počet vybavených objednávok cez svoju službu Prime Now. Amazon v rámci tejto služby ponúka zadarmo doručenie tovaru vo viac ako 20 veľkomestských aglomeráciách v USA. Túto službou pritom spustil len vlani na newyorskom Manhattane.

 

Služba Prime pre "verných" zákazníkov získala v treťom decembrovom týždni až 3 milióny nových predplatiteľov. Prime stojí 99 USD ročne (90,31 eura) a okrem rýchleho prístupu k ponuke tovarov a dodávky zadarmo, zahŕňa aj tzv. streaming videí, hudby a ďalšie služby. Amazon nikdy neprezradil koľko ľudí si predplatilo Prime, ale prieskumná spoločnosť Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) odhaduje, že na konci septembra mal približne 47 miliónov predplatiteľov.

 

Internetový predajca nezverejnil konkrétnejšie údaje ani o počte doručených zásielok uviedol len, že cez Prime dodal klientom počas vianočnej sezóny o 200 miliónov viac položiek ako vlani.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies