Amazon čelí žalobe za nepovolené nákupy

NETKY.SK • 11 Júl 2014, 09:26 • 2 min
Amazon čelí žalobe za nepovolené nákupy

WASHINGTON - Americká vláda žaluje spoločnosť Amazon za to, že umožnila deťom nakupovať bez povolenia rodičov.

slovakia

left justify in out

Americká Federálna obchodná komisia (FTC) chce na súde dosiahnuť, aby spoločnosť Amazon občanom preplatila peniaze, ktoré minuli ich deti bez ich povolenia. FTC chce taktiež dosiahnuť, aby firma Amazon zrušila možnosť nakupovať bez vyžiadania hesla.

 

Nepovolené nákupy sú často spojené s detskými aplikáciami, ako napríklad hry. Tie môžu byť pri sťahovaní zadarmo, v rámci aplikácie sa však môžu objavovať digitálne produkty, ktoré sú na predaj. Ako príklad FTC uviedla aplikácie "Tap Zoo" a "Ice Age Village", v ktorých užívatelia riadia ZOO, či historické mesto. Aplikácie však umožňujú nákup digitálnych položiek, ktoré často stoja skutočné peniaze. 

 

Podľa FTC spoločnosť Amazon zareagovala na sťažnosti klientov tým, že v roku 2012 začala vyžadovať heslo v prípade drahších nákupov. V roku 2013 začala heslo vyžadovať v prípade všetkých nákupov. V prípade však, že užívateľ heslo zadal, nákupné okno ostalo otvorené jednu hodinu a vznikol tak priestor na nepovolené nákupy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona