Amatérski filmári sa môžu prihlásiť do súťaže CINEAMA 2017

NETKY.SK • 9 Február 2017, 14:40 • 2 min
Amatérski filmári sa môžu prihlásiť do súťaže CINEAMA 2017

MARTIN – Piaty ročník regionálneho kola súťažnej prehliadky amatérskej filmovej tvorby CINEAMA 2017 sa uskutoční 23. marca v klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska (TKS) v Martine. TASR o tom informoval metodik pre fotografiu, film a vzdelávanie TKS v Martine Radoslav Pančík.

slovakia

left justify in out

Doplnil, že uzávierka doručenia súťažných prác do TKS je 7. marca. "CINEAMA je celoštátna postupová súťaž a prehliadka amatérskej filmovej tvorby. Súťaž sa koná každý rok a nie je tematicky zameraná. Určená je deťom, mládeži a dospelým, ktorí súťažia v štyroch vekových skupinách. Okrem vekových skupín sa súťaž koná aj v rôznych žánrových kategóriách - dokument, reportáž, hraný film, animovaný film, experiment, videoklip, minútový film," uviedol Pančík.

 

Súťaž je podľa neho založená na dobrovoľnej činnosti a umeleckej tvorbe žiakov, študentov a občanov - jednotlivcov a členov filmových klubov. "Súťaž je trojkolová. Najlepšie ocenené diela z celoslovenského kola budú nominované do výberu, z ktorého porota vytvorí kolekciu na českú národnú súťaž Český videosalón a kolekciu na svetovú súťaž amatérskych filmov UNICA," dodal Pančík.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies