Amandu Bynes súd dočasne zveril do poručníctva jej matky

NETKY.SK • 10 August 2013, 17:40 • 2 min
Amandu Bynes súd dočasne zveril do poručníctva jej matky

USA - Tá sa bude do 31. septembra starať o základné potreby svojej psychicky labilnej dcéry, pričom prevezme aj kontrolu nad jej financiami

slovakia

left justify in out

Kalifornský súd zveril psychicky labilnú herečku Amandu Bynes dočasne do poručníctva jej matky Lynn. V rovnaký deň sa rozhodlo aj o mesačnom predĺžení termínu, ktorý herečka strávi na psychiatrii, kam ju umiestnili po tom, čo zhruba pred tromi týždňami založila oheň na príjazdovej ceste istej Bonnie Braaten v meste Thousand Oaks.

Lynn Bynes sa do 30. septembra bude starať o základné potreby svojej dcéry, pričom prevezme aj kontrolu nad jej financiami. Kým bude 27-ročná herečka hospitalizovaná, bude o liečbe rozhodovať ošetrujúci lekár a po prepustení túto právomoc prevezme matka. Tá zároveň rozhodne, kde bude jej dcéra bývať. Samotná Bynes sa na pojednávaní nezúčastnila, avšak jej obhajkyňa súhlasila s rozhodnutím súdu so slovami, že jej klientka "nenamieta". Sudca by sa napriek tomu s herečkou rád porozprával. 

Amanda Bynes, ktorá je známa z filmov ako Nenapraviteľný klamár (2002), Po čom dievča túži (2003), Stroskotaná láska (2005), Super náhradník (2006), Snehulienka to má v paži (2007), Hairspray (2007) či Easy A (2010), má v ostatnom období problémy so zákonmi. Navyše sa podľa viacerých svedkov správa veľmi zvláštne, rozpráva sa s rôznymi predmetmi alebo máva bezdôvodné hysterické záchvaty smiechu. Bynes zatkli v apríli 2012 za šoférovanie pod vplyvom omamných látok. Už o niekoľko dní neskôr údajne spôsobila dopravnú nehodu a ušla z miesta činu. Ďalšiu autonehodu spôsobila v auguste, pričom aj vtedy ušla z miesta incidentu. Za tieto skutky dostala trojročnú podmienku. Tento rok v máji ju zas zatkli po tom, čo z okna 36. poschodia vyhodila vodnú fajku. Do jej manhattanského bytu prišli policajti po tom, ako niekto nahlásil, že na chodbe fajčí marihuanu. Nasledujúcu noc strávila vo väzbe. Momentálne je obvinená z nezákonnej držby marihuany a tiež z ohrozenia z nedbanlivosti a pokusu manipulovať s dôkazmi. Za spomínané júlové založenie ohňa na cudzom pozemku herečka nečelí žalobe, pretože policajti usúdili, že jej čin súvisí s psychickou poruchou. Bynes musela následne stráviť 72 hodín na psychiatrii, kde sa jej pobyt postupne predlžuje. 

Informácie pochádzajú z webstránky www.digitalspy.co.uk a archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies