Amande Bynes zamietli žiadosť o opustenie psychiatrie

NETKY.SK • 2 August 2013, 10:15 • 2 min
Amande Bynes zamietli žiadosť o opustenie psychiatrie

LOS ANGELES - Kalifornský súd zamietol žiadosť herečky Amandy Bynes o prepustenie z psychiatrickej liečebne, kam ju umiestnili po tom, čo minulý týždeň v pondelok na príjazdovej ceste istej Bonnie Braaten v kalifornskom meste Thousand Oaks založila oheň.

slovakia

left justify in out

Herečkin právnik v žiadosti uviedol, že Bynes sa dokáže o seba postarať sama a už nepredstavuje nebezpečenstvo pre seba ani okolie. Sudca sa preto s herečkou vo štvrtok stretol priamo v liečebni, no žiadosť o prepustenie po stretnutí zamietol, pretože herečka si nechce pripustiť, že má psychické problémy. Z tohto dôvodu existuje riziko, že v prípade prepustenia by prestala užívať lieky. Rozhodnutie sudcu okrem toho ovplyvnila aj skutočnosť, že lekári zatiaľ Bynes oficiálne nestanovili diagnózu. 

Dvadsaťsedemročnú Bynes poslali po minulotýždňovom incidente na 72-hodinový nedobrovoľný pobyt na psychiatriu, keďže podľa policajtov predstavovala nebezpečenstvo pre seba alebo iných. Herečka mala totiž so sebou aj kanister s benzínom. Do neho podľa jedného z ľudí, ktorí zavolali políciu, dokonca vložila horiaci kus látky. Ďalší svedok opísal, že Bynes našiel ležiacu pri ohni, pričom jej horeli nohavice. Tie si vyzliekla a odišla so slovami, že jej pes má popáleniny. Následne zamierila do neďalekého obchodu, kde zviera umyla v priestoroch pre zamestnancov. Za tento incident však nebude čeliť žalobe, pretože policajti predpokladajú, že jej čin súvisí s psychickou poruchou, a preto usúdili, že nepotrebuje trest ale odbornú pomoc. Po uplynutí 72 hodín sudca rozhodol, že herečka zostane na psychiatrii ešte dva týždne. Krátko po jej hospitalizácii herečkini rodičia podali žiadosť o poručníctvo, o ktorej však súd zatiaľ nerozhodol. 

Amanda Bynes, ktorá je známa z filmov ako Nenapraviteľný klamár (2002), Po čom dievča túži (2003), Stroskotaná láska (2005), Super náhradník (2006), Snehulienka to má v paži (2007), Hairspray (2007) či Easy A (2010), má v ostatnom období početné problémy so zákonmi. Navyše sa podľa viacerých svedkov správa veľmi zvláštne, rozpráva sa s rôznymi predmetmi alebo máva bezdôvodné hysterické záchvaty smiechu. Bynes zatkli v apríli 2012 za šoférovanie pod vplyvom omamných látok. Už o niekoľko dní neskôr údajne spôsobila dopravnú nehodu a ušla z miesta činu. Ďalšiu autonehodu spôsobila v auguste, pričom aj vtedy ušla z miesta incidentu. Za tieto skutky dostala trojročnú podmienku. Tento rok v máji ju zas zatkli po tom, čo z okna 36. poschodia vyhodila vodnú fajku. Do jej manhattanského bytu prišli policajti po tom, ako niekto nahlásil, že na chodbe fajčí marihuanu. Nasledujúcu noc strávila vo väzbe. Momentálne je obvinená z nezákonnej držby marihuany a tiež z ohrozenia z nedbanlivosti a pokusu manipulovať s dôkazmi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies