Amal Clooneyová bude zastupovať bývalého maldivského prezidenta

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 09:30 • 2 min
Amal Clooneyová bude zastupovať bývalého maldivského prezidenta

NEW YORK - Manželka hollywoodskeho herca Georgea Clooneyho Amal sa stala členkou tímu právnikov zastupujúcich bývalého maldivského prezidenta Muhammada Našída odsúdeného na základe protiteroristických zákonov na 13 rokov väzenia. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Členmi Našídovho tímu sú okrem iných aj advokát Jared Genser, ktorý v minulosti obhajoval nositeľov Nobelovej ceny mieru Aun Schan Su Ťij a Liou Siao-poa, ako aj medzinárodne známy advokát pôsobiaci v oblasti ľudských práv Ben Emmerson.

 

Amal Clooneyová predtým pracovala ako poradkyňa bývalého generálneho tajomníka OSN Kofiho Annana, keď pôsobil vo funkcii mimoriadneho veľvyslanca OSN pre Sýriu.

 

Našída uznal maldivský súd vinným z toho, že v januári 2012 nariadil zatknutie sudcu najvyššieho súdu. Exprezident ho obvinil, že je pod vplyvom svojho predchodcu Maumúna Abdala Gajúma. Ten Maldivám vládol 30 rokov a bol niektorými ľudskoprávnymi organizáciami označovaný za diktátora.

Našíd sa do povedomia medzinárodnej verejnosti dostal svojimi aktivitami v rámci boja proti klimatickej zmene spôsobujúcej stúpanie hladín morí, ktorá ohrozuje nielen Maldivy, ale aj iné ostrovné štáty.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies