Alžírsky súd potvrdil novinárovi dva roky väzenia za urážku prezidenta

NETKY.SK • 10 August 2016, 07:18 • 2 min
Alžírsky súd potvrdil novinárovi dva roky väzenia za urážku prezidenta

ALŽÍR - Odvolací súd v hlavnom meste Alžírska potvrdil v utorok dvojročný trest odňatia slobody pre novinára Muhammada Támálta žijúceho v Londýne, ktorý bol obžalovaný z urážania prezidenta Abdal Azíza Butefliku na svojej facebookovej stránke. Agentúra AP o tom informovala s odvolaním sa na slová Támáltovho advokáta Amína Sídhuma.

slovakia

left justify in out

Okrem uväznenia odvolací súd potvrdil aj pokutu vo výške 200.000 alžírskych dinárov (1635 eur), uloženú tomuto novinárovi minulý mesiac. Obžalovaný drží už od 27. júna, keď ho zatkli počas návštevy svojej rodiny v Alžírsku, protestnú hladovku.

 

Támáltov advokát oznámil, že požiada samotného Butefliku o udelenie prezidentskej milosti.

 

Podľa AP je utorkový rozsudok najnovšou ukážkou prístupu k nezávislým alžírskym médiám, ktoré sú obviňované, že zbytočne "stemňujú" obraz o severoafrickej krajine. Alžírsko v súčasnosti čelí politickej neistote, ktorá súvisí s pôsobením chorľavejúceho 79-ročného prezidenta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies