Alžírsky prezident Buteflika opustil francúzsku nemocnicu a letí domov

NETKY.SK • 15 November 2014, 16:25 • 2 min
Alžírsky prezident Buteflika opustil francúzsku nemocnicu a letí domov

PARÍŽ/ALŽÍR - Alžírsky prezident Abdal Azíz Buteflika dnes opustil francúzsku nemocnicu a vracia sa lietadlom domov do vlasti, informovala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na francúzsky policajný zdroj.

slovakia

left justify in out

Zdroj z alžírskeho prezidentského paláca predtým uviedol, že dnes očakávajú prezidentov návrat z lekárskej kontroly vo Francúzsku.
      

Butefliku, ktorý vlani utrpel porážku, hospitalizovali vo štvrtok vo francúzskom Grenobli. Potvrdili to v piatok zdroje z francúzskej vlády.
      

Veterán alžírskej vojny proti Francúzsku, ktorá sa skončila vyhlásením nezávislosti Alžírska v roku 1962, má 77 rokov. Od vlaňajšej porážky sa opakovane vracia na kontrolu do Francúzska.
      

Pri moci je už 15 rokov a v tomto roku získal ďalší mandát, jeho zdravotné problémy však vyvolali úvahy o možnom odovzdaní moci v Alžírsku, ktoré je významným dodávateľom energie do Európy a partnerom Washingtonu v jeho kampani proti islamským militantom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies