Alžírsko prvýkrát v histórii postúpilo zo skupiny

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 07:34 • 2 min
Alžírsko prvýkrát v histórii postúpilo zo skupiny

CURITIBA - Štvrtkový duel medzi reprezentáciami Alžírska a Ruska v základnej H-skupine na futbalových XX. majstrovstvách sveta v Brazílii sa skončil nerozhodne 1:1, čo stačí africkému tímu na postup do osemfinále.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Vahida Halilhodžiča sa prvýkrát v histórii kvalifikovali do ďalšej fázy svetového šampionátu, v predchádzajúcich troch prípadoch (1982, 1986 aj 2010) skončili účinkovanie na MS už po troch zápasoch v základnej skupine. Súperom Alžírska vo vyraďovacej časti bude v pondelok 30. júna v Porto Alegre víťaz G-skupiny Nemecko.


Rusi sa ani tretíkrát po rozpade Sovietskeho zväzu neprebojovali do vyraďovacej fázy, predtým v rokoch 1994 a 2002 zostali tiež pred bránami osemfinále. 

 

V úvodnom dejstve štvrtkového stretnutia v Arena da Baixada v Curitibe strelil prvý gól už v 6. min Kokorin po centri Kombarova. Vyrovnanie a napokon aj postup zariadil pre „púštne líšky“ po hodine hry tiež hlavou Slimani. 

H-skupina (Curitiba): 
Alžírsko - Rusko 1:1 (0:1) 
Góly: 60. Slimani - 6. Kokorin , ŽK: 39. Mesbah, 87. Ghilas, 90.+ Cadamuro (hráč na lavičke) - 57. D. Kombarov, 59. Kozlov, rozhodovali: Cakir - Duran, Ongun (všetci Tur.), 39 000 divákov 

 



Zostavy: 
Alžírsko: M'Bolhi - Mandi, Belkalem, Halliche, Mesbah - Medjani, Bentaleb - Feghouli, Brahimi (71. Yebda), Djabou (77. Ghilas) - Slimani (90.+ Soudani) 
Rusko: Akinfejev - Kozlov, V. Berezutskij, Ignaševič, D. Kombarov - Samedov, Glušakov (46. I. Denisov), Fajzulin, Šatov (67. Dzagojev) - Kokorin - Keržakov (81. Kanunnikov) 

V úvode duelu síce mali miernu prevahu reprezentanti Alžírska, ale Rusi na opačnej strane „udreli“ hneď pri svojej prvej šanci - Kombarov v 6. min využil na ľavom krídle absenciu ošetrovaného Feghouliho, poslal center do pokutového územia a Kokorin hlavou otvoril skóre. V 26. min skúsil Šatov šťastie z diaľky a jeho pokusu nechýbalo veľa, aby Rusi viedli 2:0. Alžírčania sa snažili o vyrovnanie, ale proti bola ruská defenzíva aj brankár Akinfejev. 

 

Hneď po zmene strán mal veľkú šancu Samedov, ale zblízka trafil len do gólmana M'Bolhiho. Africký tím hrozil najmä po štandardných situáciách a jednu z nich aj využil - po hodine hry Akinfejev nedočiahol center Brahimiho a Slimani vyrovnal na 1:1. Rusi potom vrhli všetky sily do útoku, no hráči Alžírska si už remízu a postup do osemfinále nenechali ujsť. 

Konečná tabuľka H-skupiny: 
1. Belgicko 3 3 0 0 4:1 9 - postup do osemfinále 
2. Alžírsko 3 1 1 1 6:5 4 - postup do osemfinále 
*********************************************** 
3. Rusko 3 0 2 1 2:3 2 
4. Kórejská republika 3 0 1 2 3:6 1 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies