Alžírsko armáda objavila 18 tajných skladov zbraní patriacich militantom

NETKY.SK • 6 August 2015, 17:50 • 2 min
Alžírsko armáda objavila 18 tajných skladov zbraní patriacich militantom

ALŽÍR - Príslušníci alžírskej armády objavili dnes v provincii Ajn Daflá 18 tajných skladov munície. K nálezu došlo v oblasti, kde militanti z teroristickej siete al-Káida zabili v júli 11 vojakov. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie alžírskeho ministerstva obrany.

slovakia

left justify in out

Armáda zaistila v provincii Ajn Daflá, ležiacej približne 150 kilometrov od metropoly Alžír, "veľké" množstvo munície, výbušnín, vysielačiek, rozbušiek a mobilných telefónov, uvádza sa vo vyhlásení alžírskeho ministerstva obrany. 


Členovia severoafrickej odnože al-Káidy s názvom al-Káida v islamskom Maghribe (AQIM) zabili v júli v provincii Ajn Daflá 11 vojakov. Islamisti napadli armádny konvoj v momente, keď prechádzal cez les. 


Alžírsko dlhodobo čelí odporu islamistických povstalcov, ktorí sa ukrývajú hlavne v odľahlých horských oblastiach. K krajine operuje viacero militantných skupín vrátane AQIM či miestnej pobočky takzvaného Islamského štátu (IS). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies