Alžírska armáda zabila vodcu skupiny zodpovednej za vraždu francúzskeho turistu

NETKY.SK • 23 December 2014, 11:03 • 2 min
Alžírska armáda zabila vodcu skupiny zodpovednej za vraždu francúzskeho turistu

ALŽÍR - Alžírska armáda zabila vodcu militantnej skupiny zodpovednej za únos a vraždu francúzskeho turistu Hervého Gourdela zo septembra tohto roka. S odvolaním sa na alžírske médiá blízke miestnej vláde o tom dnes informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Televízia an-Nahár, citujúca nemenované bezpečnostné zdroje, uviedla, že alžírski vojaci zabili Gúrího Abdalmálika, vodcu skupiny Vojaci kalifátu, ktorá sa otvorene prihlásila k oddanosti bojovníkom džihádistickej organizácie Islamský štát (IS) v Iraku a Sýrii.
      

Abdalmálik podľa televízie zahynul spolu s dvoma ďalšími militantmi východne od hlavného mesta Alžír počas ozbrojenej konfrontácie s alžírskymi špeciálnymi jednotkami.
      

Skupina Vojaci kalifátu uniesla francúzskeho turistu Gourdela a zavraždila ho odrezaním hlavy v rámci odvety za francúzsku vojenskú akciu proti Islamskému štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies