Alžírčania zavreli štadión, kde diváci smrteľne zranili hráča

NETKY.SK • 26 August 2014, 12:37 • 2 min
Alžírčania zavreli štadión, kde diváci smrteľne zranili hráča

ALŽÍR - Alžírska futbalová federácia (FAF) zakázala klubu JS Kabylie hrať na domácom štadióne v Tizi Ouzou až do záveru vyšetrovania smrti Alberta Ebossého Bodjonga.

slovakia

left justify in out

Kamerunský legionár skonal v sobotu večer v nemocnici po tom, ako ho do hlavy zasiahol predmet počas duelu najvyššej alžírskej súťaže. Podľa Africkej futbalovej konfederácie (CAF) ide iba o prvý krok proti klubu, ktorý musí počítať s ďalšími následkami.

 

Incident sa udial na konci stretnutia medzi tímami JS Kabylie a USM Alžír v severoalžírskom meste Tizi Ouzou. Dvadsaťštyriročný kanonier skóroval v 27. min z pokutového kopu, jeho mužstvo JS Kabylie však napokon prehralo 1:2. "Strata" bodov spôsobila hnev u domácich fanúšikov, ktorí následne hádzali kamene po svojich hráčoch. Ebosseho zasiahol do hlavy ostrý predmet, ktorý spôsobil vnútorné krvácanie. 

 

FAF odložila až do odvolania víkendové ligové duely v krajine, rozhodla sa vyplatiť pozostalým bolestné 100-tisíc amerických dolárov. 

 

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter označil správanie divákov vedúce k smrti hráča za neakceptovateľné. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies