Alžírčania s africkým rekordom, Halilhodžič venoval výhru fanúšikom

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 11:06 • 2 min
Alžírčania s africkým rekordom, Halilhodžič venoval výhru fanúšikom

PORTO ALEGRE - Futbalisti Alžírska si nedeľňajším triumfom 4:2 nad Kórejskou republikou nielenže posilnili svoje šance na postup do osemfinále MS, ale so štyrmi strelenými gólmi sa zároveň postarali aj o nový rekord afrického tímu na majstrovstvách sveta.

slovakia

left justify in out

Dosiaľ nikdy nedala krajina z čierneho kontinentu na svetovom šampionáte v jednom stretnutí viac ako tri góly, na MS 2010 bolo blízko k tejto méte Pobrežie Slonoviny, no zdolalo KĽDR "iba" 3:0.

 

Alžírčania sa na rozdiel od prvého duelu na MS proti Belgicku (1:2) prezentovali v nedeľu živším a ofenzívnejším herným prejavom, dominovali v osobných súbojoch a súpera rozoberali rýchlymi, kombinačnými akciami. Na štadióne Estadio Beira-Rio v Porto Alegre už v prvom polčase trikrát gólovo udreli, keď sa v priebehu dvanástich minút postupne presadili Islam Slimani, Rafik Halliche a Abdelmoume Djabou. V druhom dejstve dovolili Kórejčanom už iba skorigovať výsledok. Pred záverečnými súbojmi v H-skupine tak figurujú v tabuľke s tromi bodmi na druhom postupovom mieste za už istým osemfinalistom Belgickom a k postupu im bude stačiť aj remíza s Ruskom v prípade, že Kórejčania nezvíťazia vysoko nad Belgičanmi.

 

"Púštne líšky" dosiahli prvé víťazstvo na MS od roku 1982. "Na tento triumf sme čakali veľmi dlho. Mužstvo hralo na hranici svojich síl a schopností. Prvý polčas bol z našej strany perfektný, boli sme nesmierne efektívni. Pozitívny výsledok pre nás veľmi veľa znamená. Chcem venovať toto víťazstvo všetkým fanúšikom, čo nás tu povzbudzovali i všetkým ľuďom doma v Alžírsku," vyhlásil tréner Vahid Halilhodžič.

 

Alžírčania sa na MS nikdy neprebojovali do vyraďovacej fázy, teraz majú postupové karty vo svojich rukách. Konečne sa vedia presadiť aj v útoku, pred štyrmi rokmi na šampionáte v JAR nedali v troch dueloch v skupine ani gól, v Brazílii ich majú po dvoch zápasoch na konte už päť. "Za všetkých hráčov môžem povedať, že sme vydali zo seba maximum," povedal pre oficiálnu webstránku FIFA útočník Islam Slimani, autor prvého gólu Alžírčanov v zápase. "Je to úžasný pocit skórovať za národný tím. Musím sa poďakovať trénerovi za to, že mi dal dôveru. Teraz máme šancu postúpiť do osemfinále a tvrdo pôjdeme za týmto cieľom."

 

Kórejčania boli pred zápasom miernymi favoritmi, ale duel zbabrali. V prvom polčase hrali bez ducha, naivne a kopili chyby v defenzíve. Od aktívneho a fyzicky disponovaného súpera sa nechali úplne vypojiť. "Výsledok hovorí za všetko. Ukazuje, že naša taktika a stratégia nefungovala," povedal pre akreditované médiá tréner ázijského tímu Hong Myung-Bo. "Určite sme Alžírsko nepodcenili, vedeli sme, že sú silní. Ale naša defenzíva bola slabá, zle sme pristupovali k alžírskym hráčom. Súper bol dobre organizovaný a trestal naše chyby. My sme neboli schopní jeho útok inteligentne zastaviť."

 

Napriek prehre Kórejčania nevzdávajú boj o účasť v osemfinále: "Musíme otočiť list a lepšie sa pripraviť na posledný zápas skupiny proti Belgicku. I keď vieme, že naša šanca na postup je už malá," dodal Hong Myung-Bo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies