Alžírčan Mahrez prvým africkým Hráčom roka v Premier League

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 08:35 • 2 min
Alžírčan Mahrez prvým africkým Hráčom roka v Premier League

LONDÝN - Alžírčan Riyad Mahrez sa stal historicky prvým africkým Futbalistom roka v anglickej Premier League. Krídelník Leicestru City výrazne prispel k tomu, že zverenci trénera Claudia Ranieriho sú na najlepšej ceste získať titul. V nedeľu proti Stoke City strelil už svoj 17. gól v tejto sezóne.

slovakia

left justify in out

Mahrez v hlasovaní Asociácie futbalových profesionálov nechal za sebou svojich spoluhráčov Jamieho Vardyho i N'Gola Kanteho. "Som veľmi vďačný za toto ocenenie. Je extra výnimočné, pretože o ňom rozhodujú svojimi hlasmi futbalisti. Nezískal by som ho však bez pomoci mojich spoluhráčov v Leicestri. Na ihrisku sme ako bratia," citovala slová Mahreza agentúra AP.

 

Dvadsaťpäťročný Afričan je iba druhým držiteľom ocenenia, ktorý nepochádza z Anglicka či Britských ostrovov. V roku 2014 sa počas pôsobenia v FC Liverpool tešil z honoru Uruguajčan Luis Suarez. Mahrez prišiel do Leicestru pred dvomi rokmi z francúzskeho druholigového Le Havre za necelých 500.000 libier. Pre "líšky" to bol skvelý nákup. Z Mahreza sa totiž stal nielen obávaný kanonier, ale aj úspešný asistent, v tomto ligovom ročníku prihral na 11 gólov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies