Alzheimerovej chorobe sa dá predísť, skúste praktikovať jednoduchý cvik

NETKY.SK • 12 August 2017, 06:00 • 2 min
Alzheimerovej chorobe sa dá predísť, skúste praktikovať jednoduchý cvik

BRATISLAVA – V dnešnej dobe si za nás veľa veci pamätajú počítače a človek nemá čas zamýšľať sa dlho nad tým, čo vlastne prežil. Naša pamäť tak degraduje.

slovakia

left justify in out

Človek by si mal svoju pamäť a rýchlosť reakcii nervového systému aktívne udržiavať v dobrom stave.

 

Vedkyňa Tatiana Vladimirovna tvrdí, že jednoduché a dokonca celkom príjemné cvičenie nám pomôže „udržať si hlavu v kondícii.“ Cvičenie, o ktorom hovorí, vraj vykonávali už starovekí Gréci a pomáha ako prevencia proti Alzheimerovej chorobe.

 

img

 

Mentálny cvik je vhodné vykonávať večer pred spaním. Ľahnite si, zavrite oči a spomínajte na všetko, čo sa vám v ten deň prihodilo. Sústreďte sa na detaily, ktoré činnosti sprevádzali, farby jednotlivých predmetov (oblečenia), vône či chute.

 

Tento jednoduchý cvik nielenže robí pamäť pružnejšou a cibrí vašu všímavosť ale je dobrý aj na zlepšovanie psychiky. Ak sa zameriate na pozitívne veci, ktoré ste prežili a budete si ich denne pripomínať, život vám bude pripadať krajší.

 

img

 

Na posilňovanie mysle je veľmi dobrá aj hudba. Už samotné počúvanie podnecuje k predstavivosti. Ešte účinnejšie je učiť sa hrať na hudobnom nástroji. Okrem počúvania hudby si tak človek cvičí fyzický rytmus a tiež pamäť tým, že sa učí stále nové pesničky.

 

Alzheimerova choroba je neurodegeneratívna porucha mozgu, pri ktorej dochádza k postupnej demencii. Ako prvý ju opísal Alois Alzheimer. V súčasnosti trápi každého piateho človeka na svete. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona