Alžbeta II.: Škóti si určite znovu nájdu cestu jeden k druhému

NETKY.SK • 20 September 2014, 06:55 • 2 min
Alžbeta II.: Škóti si určite znovu nájdu cestu jeden k druhému

LONDÝN - Britská kráľovná Alžbeta II. dnes vydala vyhlásenie, v ktorom vyslovila presvedčenie, že po názorových rozdieloch prejavených vo štvrtkovom referende o nezávislosti Škótska si Škóti v duchu vzájomnej úcty určite znovu nájdu cestu jeden k druhému.

slovakia

left justify in out

"Mnoho ľudí v Škótsku, ale aj inde, bude dnes prežívať silné a protichodné emócie - v rodinách, medzi priateľmi alebo susedmi," uvádza sa vo vyhlásení britskej panovníčky. "To je, samozrejme, súčasťou silnej demokratickej tradície, ktorej sa v našej vlasti tešíme. Ja však vôbec nepochybujem o tom, že tieto emócie zmierni pochopenie pocitov iných," pokračovala Alžbeta II.
      

"Teraz, keď sme sa posunuli ďalej, mali by sme mať na pamäti, že napriek celému spektru názorov, ktoré tu boli vyjadrené, všetkých nás spája trvalá láska k Škótsku, ktorá je tým jediným, čo máme všetci spoločné," uvádza sa ďalej vo vyhlásení britskej kráľovnej. "Podľa toho, ako poznám škótsky ľud, vôbec nepochybujem o tom, že Škóti rovnako ako iní obyvatelia Spojeného kráľovstva vedia vyjadriť svoje pevné presvedčenie, ale potom sa v duchu vzájomnej úcty a podpory znovu zídu, aby konštruktívne pracovali na budúcnosti Škótska a vlastne celej tejto krajiny," konštatuje v závere svojho vyhlásenia Alžbeta II. 
      

Podľa zatiaľ neoficiálnych výsledkov štvrtkového referenda sa Škóti pomerom hlasov 55 k 45 percentám rozhodli, že aj naďalej zostanú súčasťou Spojeného kráľovstva. Výsledok ľudového hlasovania už privítal celý rad britských aj zahraničných verejných predstaviteľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies