Alza prijala Litecoin! Bitcoin už nie je jediná kryptomena podporovaná v Alze

NETKY.SK • 5 Február 2018, 21:46 • 2 min
Alza prijala Litecoin! Bitcoin už nie je jediná kryptomena podporovaná v Alze

Internetový obchod Alza už istý čas podporuje platby kryptomenou Bitcoin. Vedenie Alzy sa rozhodlo, že k Bitcoinu pribudne ďalšia kryptomena a je ňou Litecoin. Ten v porovnaní so svojím predchodcom ponúka nižšie transakčné poplatky, čo je pre zákazníkov určite výhodou. Spoločnosť Alza do budúcnosti ráta aj s kryptomenou Dash.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Cena bitcoinových transakcií neustále rastie a Alza na to reagovala prijatím ďalšej kryptomeny do svojho portfólia. Litecoin vznikol v roku 2011 a vytvoril ho programátor Charlie Lee. Litecoin vznikol nie ako náhrada Bitcoinu, ale ako alternatíva k nemu. Litecoin má štvornásobne vyšší maximálny počet mincí v obehu a zároveň potrebuje na potvrdenie transakcie štyrikrát  kratší čas. V porovnaní s Bitcoinom sú poplatky v sieti Litecoin nižšie a je tiež mladšou menou oproti Bitcoinu. Ďalšou výhodou kryptomeny Litecoin je, že online platby sa dajú uskutočniť bez toho, aby mal používateľ bankový účet s možnosťou uskutočňovania platieb prostredníctvom internetu.

 

Existujú dva spôsoby, ako získať Litecoin a to buď ťažením alebo kúpou. Prvá možnosť je o niečo zložitejšia hlavne pre nováčikov. Nákup je jednoduchšia a lepšia príležitosť na jeho získanie. Litecoin je možné kúpiť na niekoľkých burzách ako Bitfinex, Kraken, Coinbase alebo BitPanda. Prostredníctvom búrz dokážete altcoin nakúpiť z pohodlia domova.

 

Litecoin dosiahol na konci novembra 2017 hodnotu 100 dolárov a mnoho popredných odborníkov mu predpovedá svetlú budúcnosť. Litecoin má povesť veľmi inovatívnej meny. V budúcnosti by nemala vládnuť iba jedna kryptomena, ale bude ich viac. Každá z nich by mala slúžiť na iný účel. Momentálne má Litecoin dobre našliapnuté k tomu, aby zaujal trh pre mikroplatby.

 

Alza si zavedenie transakcií prostredníctvom kryptomien chváli. Počet platieb kryptomenami stále narastá. Jedná sa o tržby rádovo v miliónoch českých korún. Bitcoin je hlavne využívaný na nákup zariadení, ktoré sú potrebné na ťaženie kryptomien. Podobný vývoj očakáva Alza aj od kryptomeny Litecoin. Uviedol to vo svojom vyjadrení Jan Sadílek, vedúci internetového marketingu Alza.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies