Alza expanduje, otvorí na Slovensku nový sklad a kamenné pobočky v Rakúsku či Nemecku

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 09:59 • 2 min
Alza expanduje, otvorí na Slovensku nový sklad a kamenné pobočky v Rakúsku či Nemecku

PRAHA - Najväčší český on-line obchod Alza.cz sa chce viac presadiť v zahraničí. Postaví preto supermoderný sklad, z ktorého bude voziť tovar predovšetkým k zákazníkom zo západnej Európy. Ešte tento rok tiež otvorí aj na Slovensku nový sklad pre veľký tovar. V pláne má aj ďalšie zahraničné kamenné pobočky, prvá už funguje v Maďarsku, ďalšia je na rade vo Viedni.

slovakia

left justify in out

Český internetový obchod mal pôvodne sklady a kamenné pobočky len v Česku a na Slovensku. Pred viac ako dvoma rokmi začal doručovať tovar aj do ďalších 23 krajín EÚ. Využíval k tomu ale len svoje logistické centrum na kraji Prahy, uviedol portál ihned.cz.

 

"Expanziu sme trochu prehodnotili. Rozhodli sme sa, že budeme viac fyzicky prítomní aj v ďalších krajinách, čo nejde tak rýchlo, ako keď rozvíjate web," povedal riaditeľ logistiky Rudolf Žůrek. Je to cesta, ako ďalej rozvíjať firmu, ktorá zatiaľ ťažila hlavne z českého a slovenského trhu. Vlani utŕžila rekordných 17,4 miliardy korún (634,94 milióna eur).

 

Koncom minulého roka Alza zriadila svoju prvú kamennú pobočku mimo územia Česka a Slovenska. Predajňu v Budapešti zásobuje zo svojho slovenského skladu. Ďalšie zahraničné pobočky majú nasledovať. Okrem Maďarska a Rakúska ich chce firma mať aj v Nemecku a výhľadovo aj v ďalších európskych krajinách.

 

Na to jej ale nebude existujúca sieť skladov stačiť. Alza preto plánuje nové logistické centrum, ktoré by malo byť otvorené v roku 2019. Zatiaľ nie je jasné, kde bude stáť. Firma nevylučuje, že by mohlo vyrásť v niektorej zo susedných krajín.

 

A zatiaľ čo logistické centrum pre západnú Európu je ešte na papieri, na Slovensku Alza čoskoro otvorí nový sklad, ktorý je určený pre veľký tovar, ako sú televízie alebo práčky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies