Alvarado bol na dne, odrazil sa

NETKY.SK • 20 Január 2016, 16:51 • 2 min
Alvarado bol na dne, odrazil sa

DENVER - Mike Alvarado si mimo ringu vybudoval povesť z reťaze odtrhnutého profesionálneho boxera.

slovakia

left justify in out

Alkohol, drogy, večierky, pouličné bitky, problémy so zákonom. To všetko sprevádzalo kariéru 35-ročného (nar. 28. júla 1980) rodáka z Denveru s bilanciou 34 víťazstiev (z toho 23 pred časovým limitom) a štyri prehry. Všetky nezdary však utrpel vo svojich ostatných piatich vystúpeniach.


V tomto úseku uspel jedine v odvete s krajanom Brandonom Ríosom, hoci na zápas nastúpil s reznými ranami na krku i tvári. Šepká sa, že mu ich spôsobila fľaša od piva počas barovej bitky. Napriek triumfu sa oponentom Mannyho Pacquiaa nestal Alvarado, ale práve Ríos. "Mile High" sa cítil ohrdnutý a namiesto toho si skrížil päste s nebojácnym Rusom Ruslanom Provodnikovom, ktorý mu uštedril príšerný výprask. Ďalší dostal od mexickej legendy Juana Manuela Márqueza. Zatiaľ naposledy sa predstavil v treťom vzájomnom súboji s Ríosom (24. januára 2015). Vydržal len necelé tri kolá a nezískal medzinárodný opasok verzie WBO vo welterovej váhe.


Alvarado po tomto dueli priznal, že nebol adekvátne nachystaný. Odvtedy však pristúpil na radikálne životné zmeny, tvrdil v rozsiahlom rozhovore pre FightHype: "Bol som v temnom svete, ´chlape´. Nerobil som, čo sa patrí. Životný štýl nekoketoval s boxerským. Došlo to do bodu, keď som talent nerozvíjal drinou. Rozptyľovalo ma toľko vecí, počas celej kariéry. Hovoril som si, že musím trénovať, no po každom zápase som do toho zasa spadol," povedal Američan a objasnil, čo sa skrýva pod pojmom "životný štýl".


"Menil som sa na ľudí, s ktorými som sa stretával. Nechýbali drogy ani alkohol. Vždy som chcel byť stredobodom pozornosti, na nesprávnych miestach v nesprávnych časoch robiť nesprávne veci. Dospelo to však na neúnosnú hranicu. Povedal som sebe aj svojej žene, stačilo. Už to nechcem. Bolo to 16. februára 2015. Odvtedy som triezvy, takmer celý rok. Jedenásteho júla sme sa vzali, venujem sa manželke. Je tehotná. Už mám tri dievčatá, takže teraz to bude chlapec. Riadili sme sa čínskym kalendárom a vyšlo to. Dnes už úplne všetko robím správne," pokračoval Mike. Napriek pohnutej minulosti dokáže brať veci s humorom.


Zdá sa, že osobný život si dal Alvarado do poriadku. Uvidí sa však, či sa dokáže presadiť v nabitej welterovej hmotnostnej kategórii. Pokúsi sa o to s podporou promotérskej spoločnosti Top Rank. Neprajníkov sa nájde dostatok: "Sledoval som túto divíziu. Videl som duel Timothy Bradley - Brandon Ríos. Druhý menovaný nebol pripravený. Ja som ho zdolal vďaka čistému talentu. Teraz, navyše, som stopercentne oddaný športu. Odhodlanie má poháňa vpred v každom aspekte potrebnom pre box. Mnohí si pomyslia, že som vyhorený. Sám si za to môžem, nedal som im dôvod myslieť si niečo iné. Čo sa tak pozrieť na predstavenia, kde som ukázal srdce a skutočné schopnosti? Takýto Mike sa vracia. Ozdravený telom, dušou i životom. Urobím maximum, aby som bol lepší a podporil tieto slová aj činmi, no napokon to nechám v božích rukách."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies