Alonsov cyklistický tím v sezóne 2015 jazdiť nebude

NETKY.SK • 7 November 2014, 11:59 • 2 min
Alonsov cyklistický tím v sezóne 2015 jazdiť nebude

MADRID - Dvojnásobný majster sveta formuly 1 Fernando Alonso sa vzdal nádeje, že zostaví cyklistický tím, ktorý by mohol zasiahnuť do bojov už v sezóne 2015.

slovakia

left justify in out

Niekedy v budúcnosti si však chce splniť svoj sen. "Tento rok som vložil veľa úsilia a vôle do vybudovania profesionálneho tímu, ale vstúpili do toho rôzne okolnosti. Myslím si, že dokážem skĺbiť dva športy - motorizmus a cyklistiku. Rozhodne to je niečo, čomu sa chcem v budúcnosti venovať," povedal pilot tímu Ferrari na stretnutí so sponzormi v Mexico City.

 

Alonso prvý raz prezentoval svoje plány s cyklistikou na jeseň 2013, keď bojovala o prežitie značka Euskaltel-Euskadi. Keď tento projekt padol, začal sa Španiel orientovať na vlastný tím. Bývalého trénera talianskej reprezentácie Paola Bettiniho poveril angažovaním jazdcov. Zhruba v tejto fáze sa objavili špekulácie o rokovaní so Slovákom Petrom Saganom. V októbri Alonso nadviazal spoluprácu s manažérsko-investičnou skupinou NOVO, ktorá mu mala pomôcť s budovaním zoskupenia. To sa už však ocitol v časovej tiesni a nestihol termín podania žiadosti o licenciu ProTour. Otvorená zostávala iba možnosť postaviť kontinentálny tím. 

 

Bettini tento týždeň referoval, že už nie je súčasťou projektu, ktorý sa definitívne zastavil. Alonso v stredu priznal, že jeho predstava o cyklistickom tíme sa významne líši od tej, ktorú presadzuje NOVO. "Podieľajú sa na iných cyklistických projektoch, ale rozhodne nie na zrode nového tímu," povedal. 

 

Alonso si trúfol porovnať aj obidve odvetvia, ktoré ho uchvátili: "V cyklistike nachádzam hodnoty, ktoré mi v F1 chýbajú, ako napríklad ochotu obetovať sa či tímovú prácu. Na druhej strane by si cyklistika mohla vziať príklad z efjednotky v prístupe k technológiám. Bicykle sú zviazané pravidlami, rozvoj techniky je zabrzdený." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies