Alonso víťazom upršanej Veľkej ceny Malajzie a zároveň lídrom seriálu

NETKY.SK • 26 Marec 2012, 07:08 • 2 min
Alonso víťazom upršanej Veľkej ceny Malajzie a zároveň lídrom seriálu

Alonso víťazom upršanej Veľkej ceny Malajzie a zároveň lídrom seriálu - Formula 1 Víťazom Veľkej ceny Malajzie formuly 1 sa v poslednú marcovú nedeľu stal Španiel Fernando Alonso. Pilot stajne Ferrari triumfoval v 56-kolových pretekoch pred mexickým prekv

slovakia

left justify in out

img

Víťazom Veľkej ceny Malajzie formuly 1 sa v poslednú marcovú nedeľu stal Španiel Fernando Alonso. Pilot stajne Ferrari triumfoval v 56-kolových pretekoch pred mexickým prekvapením Sergiom Perezom zo Sauberu, tretí prišiel do cieľa Brit Lewis Hamilton na McLarene. Lídrom seriálu MS, ktorý pokračuje 15. apríla o 9.00 SEČ Veľkou cenou Číny, sa vďaka zisku 25 bodov stal Alonso.
      Už v 9. kole museli organizátori prerušiť druhé preteky sezóny po tom, ako sa na trati tvorili hlboké kaluže vody a tropická búrka ani náhodou neslabla. Po takmer 60 minútach strávených v tímových boxoch sa piloti postavili znova na rošt a preteky boli reštartované, hoci len za bezpečnostným vozidlom. Za krátky čas pred prerušením sa dostal Grosjean zo šiestej priečky na tretiu, pred ním jazdil Button a pozíciu víťaza kvalifikácie si udržal Hamilton. V 14. kole opustilo trať safety car a krátko na to Hamilton prišiel o vedúcu priečku, pričom sériu výmen pneumatík využil Alonso a dostal sa do čela.
      Smolu McLarenu podčiarkol Button, ktorý v 16. kole narazil do monopostu Karthikeyana a z čelných priečok sa prepadol dozadu. Famózny výkon predvádzal Mexičan Perez, ktorý prišiel do cieľa na 2. mieste za Alonsom, Hamilton bol napokon až tretí. Perez zaknihoval pre stajňu Sauber prvé pódiové umiestnenie od roku 2003. Naopak, nedarilo sa dvojnásobnému majstrovi sveta Sebastianovi Vettelovi. Nemec na okruhu v Sepangu bol až jedenásty a má na konte 18 bodov, ktoré získal v Melbourne.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies