Alonso víťazom VC Nemecka, na čele stále Hamilton

NETKY.SK • 26 Júl 2010, 07:18 • 2 min
Alonso víťazom VC Nemecka, na čele stále Hamilton

Alonso víťazom VC Nemecka, na čele stále Hamilton

slovakia

left justify in out

Španielsky pretekár Fernando Alonso sa stal víťazom Veľkej ceny Nemecka, 11. pretekov seriálu MS formuly 1. Pilot stajne Ferrari absolvoval 67 kôl na okruhu v Hockenheime za 1:27:38,864 hodiny a na konto si pripísal 23 víťazstvo v kariére a druhý triumf na nemeckom okruhu.
      Na druhom mieste preťal cieľovú čiaru jeho tímový kolega Felipe Massa. V Hockenheime finišoval na tretej priečke Nemec Sebastian Vettel na monoposte Red Bull. Líder priebežného poradia Brit Lewis Hamilton (McLaren) skončil na štvrtej priečke.
      Alonso tak doviedol svoju stajňu k víťaznému double. Do 49. kola však viedol Massa, no o kolo skôr zaznelo z Brazílčanovho rádia: "Alonso je rýchlejší ako ty". Massa na tútu správu okamžite zareagoval, dal nohu z plynu a svojho tímového kolegu pustil pred seba.
      Víťazovi kvalifikácie Vettelovi absolútne nevyšiel štart, keď ho hneď v prvej zákrute predbehli oba monoposty talianskej stajne a nakoniec sa musel uspokojiť s treťou priečkou. Nemecký jazdec nestačil na autá Ferrari ani v ďalšom priebehu a po prvých zastávkach v boxoch vedúcej trojky v 13. až 15. kole, si Massa pohodlne ustrážil vedúcu pozíciu. Naopak, úvodné kolo zvládol výborne Hamilton, keď sa dostal o dve priečky nahor a v cieli zvýšil svoj náskok na čele priebežného poradia na 14 bodov pred tímovým kolegom Jensonom Buttonom, ktorý skončil piaty.
      Návrat na domáci okruh nevyšiel jazdcom Mercedesu. Nico Rosberg prešiel cieľovou čiarou až na ôsmej priečke a rekordný majster Michael Schumacher skončil ešte o jedno miesto horšie.
      Hamilton má po 11. z 19. Veľkých cien na konte už 157 bodov, za ním nasleduje Alonso (143). Na tretej priečke figuruje jazdec Red Bullu Mark Webber (136) a druhý pilot stajne Sebastian Vettel je s rovnakým počtom bodov štvrtý.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies