Alokácia výzvy na obnovu verejného osvetlenia sa navýšila na vyše 68 miliónov eur

NETKY.SK • 10 November 2015, 11:03 • 2 min
Alokácia výzvy na obnovu verejného osvetlenia sa navýšila na vyše 68 miliónov eur

BRATISLAVA - Celková alokácia výzvy na podporu o nenávratný finančný príspevok (NFP) na obnovu verejného osvetlenia sa navýšila na 68,25 milióna eur, z predchádzajúcej úrovne 50 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom Ministerstvo hospodárstva (MH) SR ako riadiaci orgán pre Operačný program (OP) Konkurencieschopnosť a hospodársky rast. "Zo zaregistrovaného počtu 529 žiadostí o nenávratný finančný príspevok v celkovej výške viac než 121 miliónov eur bolo do konca októbra 2015 schválených 264 žiadostí," spresnil rezort hospodárstva.

 

MH SR 8. októbra informovalo, že o NFP na obnovu verejného osvetlenia požiadalo 529 miest a obcí. Do uzávierky výzvy na podporu, teda do 30. septembra 2015, zaregistrovalo MH SR žiadosti v celkovej hodnote viac než 121 miliónov eur, čo prekračovalo vtedy stanovenú alokáciu výzvy o 71 miliónov eur. "V rámci vyhlásenej výzvy na predkladanie žiadostí o NFP prejavili slovenské mestá a obce vysoký záujem o podporu na obnovu verejného osvetlenia," podčiarklo začiatkom októbra ministerstvo hospodárstva. "V priebežnom konaní bolo do 7. októbra 2015 schválených 150 žiadostí v hodnote viac ako 30 miliónov eur, čo predstavuje 61 % celkovej alokácie výzvy stanovenej na úrovni 50 miliónov eur," dodal v októbri rezort hospodárstva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies