Alojz Hlina si myslí, že armáda by mala zobrať psov z útulkov

NETKY.SK • 4 Október 2012, 09:05 • 2 min
Alojz Hlina si myslí, že armáda by mala zobrať psov z útulkov

Alojz Hlina si myslí, že armáda by mala zobrať psov z útulkov - Politika Ministerstvo obrany by malo investovať peniaze, ktoré chce adresovať na nákup takmer 100 služobných psov, do zvieracích útulkov. Myslí si to podpredseda brannobezpečnostného výboru p

slovakia

left justify in out

img

Ministerstvo obrany by malo investovať peniaze, ktoré chce adresovať na nákup takmer 100 služobných psov, do zvieracích útulkov. Myslí si to podpredseda brannobezpečnostného výboru parlamentu Alojz Hlina (OĽaNO). Reagoval tak na vypísaný tender rezortu obrany. Ten predpokladá, že by rezort mohol utratiť na kúpu psov 141.000 eur (bez DPH).

"Ak ministerstvo kupuje 100 psov, predpokladám, že počet tých, ktoré budú vykonávať špeciálne činnosti vyžadujúce špeciálny výcvik, bude minimum. Väčšina z požadovaných psov bude plniť len jednoduché strážne funkcie," tvrdí Hlina. 

Ak by ozbrojené sily postupovali podľa jeho návodu, opozičný poslanec je presvedčený, že by našli nielen dostatok zvierat schopných plniť jednoduché stráženie, ale tiež by finančne pomohli činnosti útulkov na Slovensku. Tiež by sa tak podľa neho pomohlo aj viacerým psom, ktoré by boli pravdepodobne inak utratené. "Oslovím pána ministra obrany Martina Glváča (Smer-SD) s otázkou, či by jeho rezort neprehodnotil podmienky verejnej súťaže," dodal Hlina.

Z vestníka verejného obstarávania vyplýva, že by rezort obrany chcel v priebehu štyroch rokov získať asi 94 služobných psov, z ktorých štyria by mali byť aj poľovné. Tieto zvieratá budú určené na služobné využitie v podmienkach Ministerstva obrany SR a Ozbrojených síl SR. Ich úlohami má byť predovšetkým stráženie objektov, hliadkovanie s príslušníkmi armády alebo Vojenskej polície či detekcia drog a výbušnín.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona