Alojz Hlina na post šéfa BSK zrejme kandidovať nebude

NETKY.SK • 17 Júl 2013, 08:42 • 2 min
Alojz Hlina na post šéfa BSK zrejme kandidovať nebude

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec NR SR Alojz Hlina sa chce vzdať kandidatúry na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) v novembrových voľbách. Hoci definitívne rozhodnutie ešte neprijal, sám hovorí o vysokom predpoklade tohto kroku.

slovakia

left justify in out

Hlina podľa vlastných slov išiel do volieb s tým, že ako tretí relevantný kandidát môže ovplyvniť dvojkolové voľby šéfa BSK. Netajil sa vtedy, že je pripravený odstúpiť, ak by hrozilo, že v prvom kole vyhrá kandidátka strany Smer-SD Monika Flašíková-Beňová a jeho preferencie by boli dlhodobo horšie ako Pavla Freša, ktorý ide do volieb za SDKÚ-DS. 

Hlina zmenil postoj potom, čo kandidatúru ohlásil Daniel Krajcer (Nová väčšina-Dohoda). Tvrdí, že Krajcer iba kopíruje jeho vízie, ktoré ako prvý oficiálny kandidát na predsedu BSK predstavil na konci apríla. "Vzhľadom na to, že pán Krajcer sa postavil do štartovacej dráhy s tou istou vlajkou, akú som tam ja už dva mesiace držal, a ani sa nepozdravil, myslím si, že múdrejší ustúpi," uviedol Hlina s tým, že nechce byť zodpovedný za rozdrobenie hlasov pre pravicového kandidáta.

Hlina sa o rezignácii chce definitívne rozhodnúť po porade s ľuďmi, s ktorými konzultoval svoju kandidatúru na post predsedu BSK. Zdôraznil však, že rozhodnutie by malo padnúť "s vysokým predpokladom a relatívne rýchlo".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona