Alojz Hlina má výhrady k rómskej reforme

NETKY.SK • 25 Október 2012, 12:10 • 2 min
Alojz Hlina má výhrady k rómskej reforme

Alojz Hlina má výhrady k rómskej reforme - Politika Poslanec Alojz Hlina (OĽaNO) má výhrady k rómskej reforme z dielne ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) a jeho poslaneckých kolegov Igora Matoviča a Petra Polláka (obaja OĽaNO). Prekáža mu, že sú p

slovakia

left justify in out

img

Poslanec Alojz Hlina (OĽaNO) má výhrady k rómskej reforme z dielne ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) a jeho poslaneckých kolegov Igora Matoviča a Petra Polláka (obaja OĽaNO).

Prekáža mu, že sú pod návrhom podpísaní jednotlivci, a nie rezort. "Niekto má snahu urobiť z rómskeho problému ochrannú známku. Preto mi to trochu prekáža," povedal na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente Hlina.

Okrem toho má výhrady k prezentovanej oblasti vzdelávania. "My môžeme povedať, že chceme urobiť svet lepší a krajší, ale musíme povedať aj za čo. Povedať, že z prostriedkov EÚ je mierne nezodpovedné, nakoľko EÚ má ďaleko iné problémy ako to, aby náš svet bol krajší a lepší," uviedol Hlina.

Poslancovi sa nepozdáva, že sa má so vzdelávaním rómskych detí čakať do výstavby škôl. "Keď chce ministerstvo pomôcť, nemusí čakať, kým sa postaví škola, ale môže už zajtra postaviť obytný kontajner a pozajtra v ňom učiť," vyhlásil.

Hlinovi tiež prekáža "kočíkovné, pôrodné a prídavky na deti", s ktorými podľa neho treba niečo robiť. "S týmito parametrami treba pohnúť. Inak rómska reforma nebude reformou, ale len záclonkami na dome, ktorý neexistuje," uzavrel Hlina.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies