Almunia: Daňoví poplatníci už nebudú zachraňovať banky

NETKY.SK • 18 Júl 2013, 16:31 • 2 min
Almunia: Daňoví poplatníci už nebudú zachraňovať banky

BERLÍN - Európske banky, ktoré neprejdú stresovými testami, nemôžu očakávať pomoc od daňových poplatníkov. Uviedol to európsky komisár pre hospodársku súťaž Joaquín Almunia, ktorého citoval vo štvrtok nemecký hospodársky týždenník VDI nachrichten. Ak sa banky ocitnú na pokraji bankrotu, bude nutné ich zatvorenie v zmysle nových pravidiel, dodal Almunia.

slovakia

left justify in out

Európska komisia minulý týždeň navrhla zmenu pravidiel o štátnej pomoci pre banky vo finančných ťažkostiach s cieľom preniesť náklady reštrukturalizácie na akcionárov a držiteľov podriadených dlhopisov. Ďalšie kolo stresových testov, ktoré majú preskúmať odolnosť bánk voči krízovým scenárom, pripravuje Európsky úrad pre bankový dohľad (EBA) v druhej polovici roka 2014. V centre pozornosti testov bude pokrok pri zavádzaní sprísnených pravidiel kapitálovej primeranosti, ktoré sú známe pod označením Bazilej III.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies