Alliho pre jeho obscénne gesto v zápase Slovenskom už rieši FIFA

NETKY.SK • 8 September 2017, 12:58 • 2 min
Alliho pre jeho obscénne gesto v zápase Slovenskom už rieši FIFA

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) začala disciplinárne konanie v prípade anglického stredopoliara Deleho Alliho za jeho obscénne gesto (vztýčený prostredník) z kvalifikačného zápasu o postup na MS 2018 v Rusku medzi Anglickom a Slovenskom, ktorý sa odohral v pondelok 4. septembra vo Wembley.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný futbalista predviedol hanlivú pózu po tom, ako mu francúzsky rozhodca Clement Turpin ku koncu stretnutia odoprel priamy kop po súboji so slovenským obrancom Martinom Škrtelom.

Tréner Anglicka Gareth Southgate si je vedomý hráčovho nevhodného gesta, domnieva sa však, že nemierilo na rozhodcu, ale na spoluhráča Kyla Walkera. "Dele a Kyle sa ocitli v zmätku. Prvý urobil gesto smerom k druhému. Bola to čudná komunikácia, ale osobne som tento incident nevidel," vyjadril sa kouč národného tímu Albiónu.

 

Hráč na sociálnej sieti Twitter to komentoval nasledovne: "Len pre objasnenie. Gesto bolo žartom medzi mnou a mojím dobrým priateľom Kylem Walkerom." FIFA však napriek tomuto vysvetleniu začala disciplinárne konanie, pretože podľa nej incident podlieha vyšetrovaniu.

Dele Alli je známy svojím nevhodným správaním sa na trávniku. Keď je terčom súpera, rozdáva údery. Na konci ročníka 2015/2016 dostal trojzápasový trest za to, že udrel do žalúdka hráča West Bromwichu Albion Claudia Yacoba.

 

V inom zápase Premier League zase prišliapol stredopoliara Crystalu Palace Yohana Cabaya. V dueli Európskej ligy pre zmenu kopol obrancu AFC Fiorentina Nenada Tomoviča - rozhodcovia to však nepostrehli. Dele Alli si nezahrá v prvých troch zápasoch Tottenhamu Hotspur skupinovej fázy Ligy majstrov 2017/2018 za nebezpečný faul a vylúčenie v minulosezónnom stretnutí Európskej ligy proti AA Gent.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies