Allianz pre dovolenkárov v Antalyi vyšle lietadlá v utorok a stredu

NETKY.SK • 12 Júl 2010, 07:54 • 2 min
Allianz pre dovolenkárov v Antalyi vyšle lietadlá v utorok a stredu

Allianz pre dovolenkárov v Antalyi vyšle lietadlá v utorok a stredu

slovakia

left justify in out

Allianz - Slovenská poisťovňa (SP), u ktorej je poistená od minulého týždňa skrachovaná cestovná kancelária (CK) Karya Tour, vyšle pre jej klientov v tureckom letovisku Antalya na budúci týždeň mimoriadne lietadlá.
      "Každý klient CK, ktorému končil pobyt v nedeľu 11. júla dostal fax, v ktorom mu Allianz oznámila, že v utorok a stredu po nich príde lietadlo a privezie ich na Slovensko s tým, že hodinu odletu dodatočne poisťovňa spresní," povedal pre TASR Richard Stanislavský z Trnavy.
      Ten mal šťastie a ako dovolenkár s CK Karya Tour podľa plánu dnes ráno o 7.00 h priletel spolu s vyše 140 dovolenkármi z Turecka na bratislavské letisko. Medzi pasažiermi tohto lietadla boli Slováci i Česi. Z nich bolo podľa jeho slov asi 80 percent nespokojných s rekreáciou. Nebolo výnimočné, že po príchode na pobyt bývali namiesto štvorhviezdičkového hotela iba v trojhviezdičkovom. Nepotvrdili sa ale informácie delegáta, že hotel vyššej kategórie bol plne obsadený. Pravdou bolo, že Slováci menovanej CK po overení stavu zistili, že ani nemali predmetnú rezerváciu zaplatenú.
      I keď hovorkyňa bratislavského letiska Dana Madunická dnes informovala, že žiadne lietadlo nepristane v Bratislave s klientmi CK Karya Tour, Stanislavský má iné informácie. Pred jeho sobotňajším odletom z Turecka mu slovenskí turisti z okolitých hotelov oznámili, že im pobyt v nedeľu 11. júla končí a mali by odletieť o 12.00 h a 16.00 h tamojšieho času. "Ak týchto dovolenkárov menovanej CK odvezú na 120 km vzdialené letisko a nič už dnes z Turecka pre nich neodlieta, čo bude s nimi?," opýtal sa. V hoteli totiž nastúpi nový turnus a Allianz sľúbila lietadlo najskôr až o dva dni.
      Na telefónnom čísle asistenčnej "mondial" služby pre Allianz jej pracovník oznámil, že niektorí klienti skrachovanej CK prídu letecky aj individuálne.
      Keďže je v Allianz - SP poistená proti insolventnosti aj CK Kartago Tours, jej vedúca rezervačného oddelenia Silvia Ladvenicová dnes potvrdila: "Máme s poisťovňou Allianz - SP dohodu, že ak budeme mať v charterových letov voľné miesta a budeme oslovení, nebude problém priviezť klientov CK Karya Tour, vypomôžeme." Pred letnou sezónou 2010 mali CK Kartago Tours a CK Karya Tour dohodu, že v rámci charterových letov určité kapacity obsadzovali aj klientmi CK Karya Tour. Po bankrote CK Karya Tour táto dohoda padla, dodala.
      Podľa dnešnej informácie zo slovenského veľvyslanectva v Ankare sa klienti skrachovanej cestovky v Turecku cez víkend prestali obracať na ambasádu so žiadosťami o pomoc. Veľvyslanectvo nikto nepožiadal o finančnú pomoc.
      Kritická situácia bola vo štvrtok a piatok, keď majitelia hotelov od dovolenkárov žiadali zaplatiť ubytovanie, pričom nechýbali ani vyhrážky políciou. Niektorí Slováci skončili načas na ulici. Veľvyslanectvo odkazovalo klientov CK Karya Tour, nech sa spoja s asistenčnou službou Allianz - SP.
      Rezort slovenskej diplomacie podľa sobotňajšieho vyhlásenia vyzýval tureckých hotelierov a úrady na zhovievavosť, keďže slovenskí turisti sa do problému dostali nie vlastnou vinou. Generálny konzulát v Istanbule sprostredkoval skupine turistov pomoc turecky hovoriaceho právnika.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies