Allegri uspel s odvolaním, namiesto suspendácie dostal pokutu 10.000 eur

NETKY.SK • 18 December 2014, 08:30 • 2 min
Allegri uspel s odvolaním, namiesto suspendácie dostal pokutu 10.000 eur

ISLAMABAD - Pakistanská armáda zintenzívnila ofenzívu voči islamským militantom na severozápade krajiny. Vystupňovanie operácií prišlo po utorkovom útoku hnutia Taliban na štátnu vojenskú školu, pri ktorom prišlo o život 148 ľudí, vrátane 135 detí.

slovakia

left justify in out

Pakistanské letectvo v ostatných dňoch zaútočilo na 20 pozícií militantov v kmeňovej oblasti Chajbar, ležiacej neďaleko Pešávaru, dejiska utorkového útoku. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na pakistanskú armádu. 
      

Pozemné jednotky zase postúpili hlbšie do horského údolia Tirah neďaleko hraníc s Afganistanom, ktoré je baštou viacerých militantných skupín napojených na al-Káidu. Počas najnovších leteckých i pozemných operácií z  prišlo o život najmenej 57 povstalcov.
      

V samotnom Pešávare, kde v utorok a stredu pochovávali obete útoku, sa už život postupne vracia do normálu. V hlavnom meste Islamabad začali politickí a vojenskí predstavitelia diskutovať o novom pláne boja proti terorizmu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona