Allardyce: Bola to moja chyba úsudku a musím za to niesť následky

NETKY.SK • 28 September 2016, 14:38 • 2 min
Allardyce: Bola to moja chyba úsudku a musím za to niesť následky

MANCHESTER - Bývalý tréner anglickej futbalovej reprezentácie Sam Allardyce oľutoval ponúknutie rady neznámemu podnikateľovi, ako obísť pravidlá národnej asociácie (FA).

slovakia

left justify in out

"Bola to hlúposť, ak nad tým tak uvažujem. Chcel som pomôcť niekomu, koho poznám 30 rokov. Bohužiaľ, bola to moja chyba úsudku a musím za to niesť následky. Chytil som sa do pasce a musím to akceptovať. S FA som sa dohodol v priateľskom duchu na ukončení vzájomnej spolupráce. Chcem sa ospravedlniť všetkým zainteresovaným stranám za situáciu, do ktorej som sa dostal," povedal novinárom Allardyce.

 

Šesťdesiatjedenročný lodivod mal na osobnom stretnutí v jednom z londýnskych hotelov ponúknuť neznámemu podnikateľovi radu, ako obísť pravidlá FA pri dohadovaní prestupu hráča.

 

Spomínaný muž, s ktorým sa Allardyce stretol, mal reprezentovať zástupcu spoločnosti z Ďalekého východu. V skutočnosti však išlo o prestrojeného reportéra periodika The Daily Telegraph, ktorému sa podarilo skrytou kamerou nahrať korupčné úmysly Allardycea. Bývalý tréner anglickej reprezentácie prišiel na dohodnuté stretnutie v presvedčení, že ide o zástupcu ázijskej agentúry a bude s ním rokovať o obchode v hodnote 400.000 libier.

 

Allardyce skončil na reprezentačnej lavičke po 67 dňoch a jednom súťažnom zápase. Anglicko je jedným zo súperov Slovenska v F-skupine kvalifikácie MS 2018. Prvý vzájomný duel týchto tímov sa 4. septembra v Trnave skončil víťazstvom Albiónu 1:0. "Odchádzam za hranice oddýchnuť si," povedal pri odchode Allardyce.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies