Allan Mikušek sa rozpráva so svojím koňom

NETKY.SK • 22 Január 2015, 08:06 • 2 min
Allan Mikušek sa rozpráva so svojím koňom

BRATISLAVA - Jednou z najväčších vášní slovenského country speváka Allana Mikušeka je okrem dobrej hudby aj jeho kôň Tornádo.

slovakia

left justify in out

„Mám teraz už len jedného koníka Tornáda (druhý mu zomrel pred štyrmi rokmi - pozn. red.), stajním ho u známych kúsok od Trnavy a vo voľnom čase na ňom jazdím. Všeličo s Torkom vymýšľame,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA.

 

Štyridsaťsedemročný interpret podľa vlastných slov ovláda i techniku zvanú natural horsemanship. „Je to vlastne prirodzená komunikácia s koňmi, kedy sa s nimi rozprávate ich rečou,“ priblížil. „Ide o komunikáciu bez zvukov, o pohyby, pohľady, postoj tela, pohyby rúk, hlavy, uvoľnenie, napnutie...,“ vymenoval známy rodák z Trnavy. „Viem si napríklad zavolať koňa, ktorý je odo mňa vzdialený dvadsať metrov, zavolám si ho bez slova a on príde a pekne vedľa mňa zaparkuje,“ prezradil. „Postavím sa do pozície dominantného jedinca, dohodnem sa s ním a on ma musí rešpektovať. Jednoducho mu tak vysvetlím, že budeme kamaráti, ale ja tu budem šéf,“ zasmial sa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies