All Nippon Airways a AirAsia vytvoria v Japonsku nízkonákladovku

NETKY.SK • 22 Júl 2011, 07:51 • 2 min
All Nippon Airways a AirAsia vytvoria v Japonsku nízkonákladovku

All Nippon Airways a AirAsia vytvoria v Japonsku nízkonákladovku - Doprava Japonská letecká spoločnosť All Nippon Airways (ANA) a malajzijské nízkorozpočtové aerolínie AirAsia vytvoria v Japonsku spoločnú nízkonákladovú leteckú spoločnosť AirAsia Japan, k

slovakia

left justify in out

img

Japonská letecká spoločnosť All Nippon Airways (ANA) a malajzijské nízkorozpočtové aerolínie AirAsia vytvoria v Japonsku spoločnú nízkonákladovú leteckú spoločnosť AirAsia Japan, ktorá bude zabezpečovať vnútroštátne aj medzinárodné lety.
      ANA bude v spoločnom podniku kontrolovať 67 % akcií s hlasovacím právom, AirAsia zvyšných 33 %. Prevádzku by AirAsia Japan mala začať v auguste budúceho roka.
      All Nippon Airways je najväčšia japonská letecká spoločnosť, no v dôsledku rastúcej konkurencie a "rýchlej transformácie" japonského leteckého trhu sa rozhodla expandovať na trhu nízkonákladových spoločností. Tie sú populárne najmä v juhovýchodnej Ázii, kde sa na celkovom leteckom trhu podieľajú zhruba 30 %. V Japonsku je to však menej, podiel nedosahuje ani 10 %. To by sa malo v najbližších rokoch zmeniť, keďže stále viac spoločností sa snaží získať čo najväčší podiel na lukratívnom japonskom trhu.
      O to sa usiluje aj AirAsia, pre ktorú dohoda s ANA predstavuje ďalší krok smerom k získaniu pozície jednej z najväčších leteckých spoločností na svete do roku 2020. Záujem o nízkonákladovú leteckú spoločnosť má aj konkurenčná japonská firma Japan Airlines. Údajne momentálne rokuje o partnerstve s austrálskou Jetstar Airways.
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies