Alkoholová "opica" je choroba, rozhodol nemecký súd

NETKY.SK • 26 September 2019, 21:10 • 2 min
Alkoholová "opica" je choroba, rozhodol nemecký súd

Súdny dvor vo Frankfurte vydal osobitné rozhodnutie, ktoré by na prvý pohľad mohlo potešiť všetky pijanov.

slovakia

left justify in out

Opicu treba podľa rozhodnutia súdu chápať ako chorobu. Celý prípad sa však netočil okolo prípadnej práceneschopnosti, ale zákona o potravinách.

 

Súd vo Frankfurte riešil prípad nemenovaného výrobcu instantných nápojov, ktoré mali fungovať ako liek na opicu. O prípade informoval server britského denníka The Guardian.

 

Problémom je to, že nemecký zákon stanovuje, že výrobcovia potravín a nápojov nesmú oficiálne svojim výrobkom prisudzovať účinky, ktoré predchádzajú chorobám alebo ich liečia či zmierňujú.

 

img

 

V prípade nápojov, ktoré sú liekom na opicu, teda stál súd pred rozhodnutím, či je opica choroba. "Chorobou sa rozumie aj malá či dočasná odchýlka od normálneho stavu či normálnej aktivity ľudského tela," píše sa v rozhodnutí súdu.

 

Také odchýlky zahŕňajú aj únavu, nevoľnosť či bolesti hlavy, teda príznaky typicky spájané s opicou a práve tieto príznaky sľubovali výrobky nemenovanej firmy odstraňovať.

 

Rozhodnutie súdu prišlo krátko po sobotňajšom začatí legendárneho sviatku piva, mníchovského Oktoberfestu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona