Alkohol za volantom opäť úradoval: Igor jazdil opitý a bez vodičského preukazu!

NETKY.SK • 3 September 2014, 14:54 • 2 min
Alkohol za volantom opäť úradoval: Igor jazdil opitý a bez vodičského preukazu!

BANSKÁ BYSTRICA - Trest odňatia slobody na tri mesiace nepodmienečne za alkohol a zákaz šoférovať na štyri roky potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 23-ročného Igora Tótha z obce Pôtor v okrese Veľký Krtíš.

slovakia

left justify in out

Tóth si sadol za volant motorového vozidla, pričom mal v sebe viac ako 1,7 promile alkoholu.
Tóth sa staral o dom a majetok istého Vladimíra, ktorý pracoval mimo bydliska. V inkriminovaný deň pil pivo a víno a po polnoci sa rozhodol povoziť sa na Vladimírovej Škode Pickup. Zastavili ho však policajti a pri prvej kontrole nafúkal 1,71 promile a pri opakovanom teste ešte viac. Igor navyše nemá vodičské oprávnenie. 

 

Na súde mladík priznal vinu a svoje konanie oľutoval. Vzhľadom na to, že v minulosti bol päťkrát súdne trestaný a nepoučil sa, súd mu uložil nepodmienečný trest odňatia slobody. Akceptoval i stanovisko starostu, že Tóth v obci nemá dobrú povesť, pretože opakovane sa dopúšťa krádeží. 

 

Proti prvostupňovému rozsudku sa Tóth odvolal. Vyhlásil, že ľutuje, čo sa stalo a že už to nikdy neurobí. Zároveň požadoval o uloženie podmienečného trestu, ale krajský súd mu nevyhovel. Predseda senátu poukázal na to, že jazdou pod vplyvom alkoholu a bez dokladov mohol Tóth ohroziť život a zdravie ľudí. Sudca podotkol, že Tóth jazdil bez ohlasu majiteľa vozidla, čo sa mohlo kvalifikovať ako neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla. Majiteľ vozidla vyhlásil, že Igorovi použitie vozidla vez povolenia odpustil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona