Alkohol by mal dostať novú etiketu: Informácie o počte kalórií

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 09:43 • 2 min
Alkohol by mal dostať novú etiketu: Informácie o počte kalórií

BRATISLAVA - Koľko kalórií obsahujú alkoholické nápoje? Odpoveď na túto otázku chcú vedieť európske spotrebiteľské organizácie, a preto žiadajú, aby mali výrobcovia povinnosť uvádzať tento údaj na etiketách alkoholických nápojov.

slovakia

left justify in out

Ak by sa to podarilo presadiť do európskych noriem, dotklo by sa toto opatrenie aj Slovenska, zdôraznil denník Pravda. Zmeny legislatívy by u nás uvítali najmä výživoví poradcovia. Tí tvrdia, že alkohol významne prispieva k obezite.

 

Výrobcovia nápojov však hovoria o zbytočných nákladoch a upozorňujú, že s kalóriami v alkohole to také jednoduché nie je. Požiadavku európskych spotrebiteľských organizácií na vyššiu informovanosť spotrebiteľov o nutričnej hodnote alkoholických nápojov podporili aj europoslanci z Výboru pre životné prostredie, verejné zdravie a bezpečnosť potravín.

 

Poslanci tiež chcú, aby sa na etiketách nápojov zverejňovali údaje o rizikách požívania alkoholu pre tehotné ženy a vodičov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona