Aljašku postihlo silnejšie zemetrasenie, škody ani zranenia však nespôsobilo

NETKY.SK • 26 September 2014, 09:34 • 2 min
Aljašku postihlo silnejšie zemetrasenie, škody ani zranenia však nespôsobilo

ANCHORAGE - Zemetrasenie s magnitúdou 6,2 postihlo vo štvrtok Aljašku v blízkosti jej najväčšieho mesta Anchoage. Podľa americkej geologickej služby USGS je však len malá pravdepodobnosť, že si vyžiadalo zranených alebo väčšie materiálne škody, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Epicentrum zemetrasenia bolo podľa USGS 130 kilometrov severozápadne od Anchorage, najľudnatejšieho mesta Aljašky, v hĺbke 101,7 kilometra. Veľká hĺbka pravdepodobne zmiernila jeho dôsledky. Otrasy s magnitúdou 6,2 sú považované za silné a všeobecne môžu spôsobiť veľké škody, napriek tomu však nie sú takéto zemetrasenia na seizmicky aktívnej Aljaške zriedkavé.

 

Otrasy najviac pocítili práve v Anchorage, kým v širokom okolí zaznamenali len slabšie dunenie, píše Reuters. Nebolo vydané ani varovanie pred prívalovou vlnou cunami.

 

Polícia v Anchorage už oznámila, že nemá informácie o väčších škodách ani zraneniach; v dôsledku zemetrasenia sa rozzvučali len poplašné zariadenia na budovách a vozidlách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies