Alitalia uvažuje o kúpe 49-% podielu v Air Malta

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 08:39 • 2 min
Alitalia uvažuje o kúpe 49-% podielu v Air Malta

MILÁNO - Talianske aerolínie Alitalia uvažujú o kúpe 49-% podielu v leteckej spoločnosti Air Malta. Oznámili to dnes maltská vláda a talianska letecká spoločnosť a informáciu zverejnili agentúry AP a DPA.

slovakia

left justify in out

Alitalia, v ktorej má kontrolný podiel arabská letecká spoločnosť Etihad Airways, dnes podpísala memorandum o porozumení s vládou vo Vallette. Generálny riaditeľ Alitalia Cramer Ball pri tejto príležitosti uviedol, že memorandum je prvý a významný krok. Dodal však, že aerolínie sa rozhodnú až po tom, keď dôkladne preskúmajú a zvážia všetky aspekty a dôsledky prípadnej dohody.

 

Podľa neho aerolínie potrebujú zistiť, či dohoda s Air Malta neovplyvní doterajší pokrok talianskych aerolínií, ktoré prechádzajú reštrukturalizáciou a ich cieľom je vrátiť sa po rokoch strát k zisku do roku 2017.

 

Aj v spoločnosti Air Malta prebieha reštrukturalizácia po tom, ako Európska komisia povolila vláde, aby jej poskytla finančnú pomoc.

 

Maltský minister pre cestovný ruch Edward Zammit Lewis po podpise memoranda uviedol, že žiadny dátum ani finančné detaily možnej dohody zatiaľ neboli stanovené.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies