Aliancii chýba 50-tisíc podpisov na vypísanie referenda o ochrane rodiny

NETKY.SK • 11 Júl 2014, 10:18 • 2 min
Aliancii chýba 50-tisíc podpisov na vypísanie referenda o ochrane rodiny

BRATISLAVA – Petíciu za vyhlásenie referenda o ochrane rodiny zatiaľ podpísalo viac ako 300 000 ľudí. Ako uviedla Anna Verešová, hovorkyňa Aliancie za rodinu, ktorá petíciu organizuje, túto hranicu sa podarilo prekonať počas minulého týždňa v Levoči. „Veríme, že potrebných 350 000 podpisov budeme mať zozbieraných do konca augusta," povedala Verešová.

slovakia

left justify in out

Podpisy zbiera po celom Slovensku niekoľko tisíc dobrovoľníkov, ktorí v súčasnosti navštevujú aj letné festivaly a verejné podujatia. Podpisy zbierajú pod heslom „Made by mama + tato“, aby zvýraznili to, že otec a mama sú pre dieťa to najlepšie v živote a že je to potrebné pretaviť aj do našej legislatívy a atmosféry v spoločnosti. 

 

Aliancia pripravila do referenda štyri otázky, v ktorých sa občanov Slovenskej republiky pýta na to, či súhlasia s tým, aby sa manželstvom mohol nazývať len zväzok jedného muža a jednej ženy. Aliancia sa chce tiež pýtať, či ľudia súhlasia, aby si homosexuálne zväzky nemohli nárokovať adopcie detí, či súhlasia, aby si homosexuálne alebo iné zväzky nemohli nárokovať práva manželstva a či súhlasia, aby rodičia mohli rozhodovať o spôsobe výchovy a vzdelávania svojich detí v školách pri citlivých kultúrno-etických otázkach ako je sexuálne správanie alebo eutanázia. 

 

Aliancia za rodinu je občianska iniciatíva organizácií a jednotlivcov, ktorá vznikla v decembri 2013 na podporu hodnôt manželstva a rodiny. Neviaže sa na žiadnu ideológiu, vierovyznanie či politickú stranu a je otvorená pre všetky organizácie, jednotlivcov, skupiny, inštitúcie, spoločenstvá či iné zoskupenia občanov, ktoré sa stotožňujú s vyhlásením aliancie. Alianciu podporuje už viac ako 100 organizácií venujúcich sa sociálnej práci v teréne, pomoci rodinám, deťom z detských domovov, slobodným matkám, hendikepovaným, vzdelávacím aktivitám a tiež ochrane a presadzovaniu ľudských práv. Organizácie združené v Aliancii za rodinu zastupujú vyše 200 000 občanov Slovenska od stredoškolákov, cez vysokoškolskú mládež, aktívnych dôchodcov až po podnikateľov a akademické prostredie. Hovorcami aliancie sú Anna Verešová, Anton Chromík a Peter Kremský. Zber podpisov pod petíciu za vyhlásenie referenda o ochrane rodiny začala aliancia 5. apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona