Aliancia za rodinu vyzbierala vyše 400.000 podpisov pre svoje referendum

NETKY.SK • 26 August 2014, 10:56 • 2 min
Aliancia za rodinu vyzbierala vyše 400.000 podpisov pre svoje referendum

BRATISLAVA - Aliancia za rodinu (AZR) už má dostatok podpisov potrebných na vypísanie referenda o ochrane rodiny. Podarilo sa jej ich vyzbierať vyše 400.000. Informoval o tom hovorca aliancie Anton Chromík.

slovakia

left justify in out

Ústava SR stanovuje pre vypísanie celonárodného hlasovania podmienku 350.000 zozbieraných podpisov. „Splnili sme svoj cieľ a som poctený tým, že aliancii sa podarilo ako prvej občianskej iniciatíve v histórii Slovenska zozbierať potrebný počet podpisov za vyhlásenie referenda," uviedol Chromík. Zdôraznil, že tak pôjde o prvé občianske referendum v histórii Slovenska.
      

Občianska iniciatíva momentálne finalizuje kontrolu podpisových hárkov. Prezidentovi SR by ich mali byť schopní odovzdať v najbližších dňoch. Podpisy zbierali rôznymi kanálmi - na letných festivaloch, prostredníctvom dobrovoľníkov na uliciach miest a obcí a podpisové hárky posielali ľudia poštou aj sami.

 

„Vďaka tomu vieme, že ľudí zaujímajú témy spojené s ochranou rodiny a veríme, že aj referendum bude úspešné,“ povedal Chromík. Ľudia podľa jeho slov posielali aj finančné dary na účet aliancie, čo umožnilo financovať organizovanie zberu. AZR vyzbierala takto vyše 20.000 eur.
      

Občanom Slovenskej republiky chce AZR v referende položiť štyri otázky. Či súhlasia s tým, aby sa manželstvom mohol nazývať len zväzok jedného muža a jednej ženy, či súhlasia, aby si homosexuálne alebo iné zväzky nemohli nárokovať práva manželstva, či súhlasia, aby si homosexuálne zväzky nemohli nárokovať adopcie detí a či súhlasia, aby rodičia mohli rozhodovať o spôsobe výchovy a vzdelávania svojich detí v školách pri citlivých kultúrno-etických veciach, ako je sexuálne správanie alebo eutanázia.
      

Zber a odovzdanie podpisov nastavila AZR tak, aby umožnila prezidentovi Andrejovi Kiskovi vyhlásiť referendum spoločne v dňoch komunálnych volieb pre šetrenie nákladov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies