Aliancia Renault-Nissan-Mitsubishi vloží 200 miliónov USD do spoločného fondu

NETKY.SK • 5 Január 2018, 19:35 • 2 min
Aliancia Renault-Nissan-Mitsubishi vloží 200 miliónov USD do spoločného fondu

PARÍŽ - Aliancia automobiliek Renault-Nissan-Mitsubishi dala dohromady 200 miliónov USD (166,04 milióna eur) pre fond nových technológií.

slovakia

left justify in out

Tento najnovší krok trojice veľkých výrobcov áut im má pomôcť lepšie sa prispôsobiť rýchlym zmenám v priemysle, a to investovaním do tzv. start-upov. Uviedli to tri zdroje oboznámené so situáciou, ktoré nechceli byť menované. Fond by mal v utorok 9. januára predstaviť v Las Vegas generálny riaditeľ Renaultu Carlos Ghosn. Finančné príspevky do fondu si automobilky rozdelia v pomere 40 % Renault, 40 % Nissan a 20 % Mitsubishi.

 

"Umožní nám to rýchlejšie postupovať pri akvizíciách," povedal jeden zo zdrojov. Frederique Le Grevesová, hovorkyňa aliancie Renault-Nissan-Mitsubishi, odmietla tieto správy komentovať. Tradičný model automobilového priemyslu, ktorý je založený na individuálnom vlastníctve, je ohrozený novými službami, ako je napríklad Uber, a ďalšími platformami na zdieľanie jázd a vozidiel. A zároveň s touto výzvou prebiehajú zmeny vo výrobe smerom k elektromobilom.

 

Automobilky v snahe urýchliť tieto procesy investujú priamo do nových služieb - a získavajú tak prístup k duševnému vlastníctvu - prostredníctvom svojich vlastných fondov a spoločného kapitálu. Aliancia Renault-Nissan-Mitsubishi predstavuje ďalší krok v integrácii výrobcov vozidiel. Do roku 2022 by chcela dosiahnuť ročné synergie vo výške 10 miliárd eur. Francúzsky Renault vlastní 43,4-% podiel v Nissane, ktorý pre zmenu kontroluje Mitsubishi. Ghosn vedie Renault a je predsedom predstavenstva všetkých troch firiem.

(1 EUR = 1,2045 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies