Ďalšia izraelsko-palestínska schôdzka v Jordánsku sa uskutoční na budúci týždeň

NETKY.SK • 5 Január 2012, 10:32 • 2 min
Ďalšia izraelsko-palestínska schôdzka v Jordánsku sa uskutoční na budúci týždeň

Ďalšia izraelsko-palestínska schôdzka v Jordánsku sa uskutoční na budúci týždeň

slovakia

left justify in out

img

Vyjednávači Izraela a Palestínčanov sa na budúci týždeň opäť stretnú na schôdzke v Jordánsku. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na zdroje blízke rokovaniam. 
Pôjde o druhé medializované priame izraelsko-palestínske stretnutie po takmer 16 mesiacoch. Prvá takáto schôdzka sa konala v utorok v jordánskom Ammáne za účasti vyslancov tzv. blízkovýchodného kvarteta, ktoré zahŕňa Spojené štáty, Rusko, Európsku úniu a OSN.
Hlavný izraelský vyjednávač Jicchak Molcho a jeho palestínsky partner Sáib Irikát sa na utorkovom stretnutí neočakávane dohodli, že uskutočnia v Jordánsku "sériu rozhovorov". Vymenili si tiež názory o kľúčových otázkach, týkajúcich sa bezpečnosti a hraníc medzi Izraelom a budúcim palestínskym štátom. 
Mierové rokovania uviazli na mŕtvom bode koncom roku 2010, keď Izrael v rozpore s požiadavkami Palestínčanov odmietol predĺžiť čiastočné zmrazenie výstavby židovských osád v okupovanom Predjordánsku. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu zopakoval, že je kedykoľvek ochotný vrátiť sa k rokovaciemu stolu, avšak bez stanovovania predbežných podmienok.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies