Ďalší úder pre Merkelovú - šéf vlády v Hamburgu odchádza k 25. augustu

NETKY.SK • 19 Júl 2010, 07:05 • 2 min
Ďalší úder pre Merkelovú - šéf vlády v Hamburgu odchádza k 25. augustu

Ďalší úder pre Merkelovú - šéf vlády v Hamburgu odchádza k 25. augustu

slovakia

left justify in out

img

Ole von Beust, predseda vlády v meste Hamburg, ktoré je zároveň spolkovou krajinou, odstúpi 25. augusta z funkcie. Oznámil to po dnešnom zasadaní krajinského predsedníctva Kresťanskodemokratickej únie (CDU).
      Beust, ktorý je zároveň primátor Hamburgu, sa tak rozhodol v deň konania referenda o reforme vzdelávacieho systému. Považuje to za "rozumný okamih" nezávisle od výsledku hlasovania.
      Kancelárka a šéfka CDU Angela Merkelová je o jeho kroku informovaná.
      V osobe 55-ročného Beusta prišla CDU v priebehu jediného roka o šiesteho predsedu krajinskej vlády. Beust bol premiérom od 31. októbra 2001 - najprv viedol koalíciu s liberálnou FDP a pravicovou Stranou štátoprávnej ofenzívy (tzv. Schillova strana), v rokoch 2004-2008 vládla CDU v Hamburgu sama. Odvtedy je toto nemecké prístavné mesto jedinou spolkovou krajinou, kde je pri moci koalícia CDU a zelených.
      Beustovým nástupcom by sa mal stať doterajší senátor pre vnútorné záležitosti Christoph Ahlhaus. Sociálni demokrati v Hamburgu žiadajú v tejto situácii nové voľby.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies