Ali je po víťazstve nad infekciou močových ciest doma

NETKY.SK • 7 Január 2015, 15:01 • 2 min
Ali je po víťazstve nad infekciou močových ciest doma

LOUISVILLE - Boxerská legenda Muhammad Ali oslávi 73. narodeniny doma, v utorok v noci ho prepustili z nemocnice po vyliečení z vážnej infekcie močových ciest.

slovakia

left justify in out

Potvrdil to Američanov hovorca Bob Gunnell: "Je vo veľmi dobrom rozpoložení a teší sa, že je späť doma. Vracia sa do svojho bežného režimu."

 

Bývalého majstra sveta v superťažkej váhe, ktorý už roky trpí Parkinsonovou chorobou, hospitalizovali 20. decembra - podľa vtedajších predpokladov so slabým zápalom pľúc. Neskôr lekári diagnózu zmenili. Zistili, že problémy spôsobuje silná infekcia močových ciest.

 

Ali a jeho manželka Lonnie vlastnia tri nehnuteľnosti. Hovorca neprezradil, kde sa bude slávny pästiar zotavovať. 

Podľa mnohých najlepší boxer histórie ukončil kariéru v roku 1981 a odvtedy sa venoval sociálnym aktivitám. Cestoval po svete na humanitárne misie, stretával sa s vodcami krajín a podporoval charitu. V roku 2005 dostal od Georgea Busha prezidentskú Medailu slobody. Narodeniny oslávi 17. januára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies