Ďalší demokratický kongresman sa zmieta v sexuálnom škandále

NETKY.SK • 26 Júl 2011, 08:10 • 2 min
Ďalší demokratický kongresman sa zmieta v sexuálnom škandále

Ďalší demokratický kongresman sa zmieta v sexuálnom škandále

slovakia

left justify in out

img

Líderka demokratickej menšiny americkej Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiová dnes požadovala vyšetrovanie etického výboru v súvislosti so sexuálnymi obvineniami voči kongresmanovi Davidovi Wuovi.
      S demokratickým politikom z Oregonu mala údajne nedobrovoľný sexuálny styk dcéra sponzora volebnej kampane, ktorá je v tínedžerskom veku.
      Pelosiová vo vyhlásení uviedla, že situácia spôsobila "hlboké sklamanie a smútok". Vyjadrila nádej, že etický výbor sa problémom bude zaoberať a prisľúbila poslanie oficiálnej žiadosti ešte počas dnešného dňa.
      Nové obvinenia sa objavili po predchádzajúcich problémoch v správaní Wua. Vo februári oznámil, že sa podrobil psychiatrickej liečbe. Wuovi spolupracovníci sa sťažovali na jeho excentrické správanie vo volebnej kampani pred novembrovými kongresovými voľbami.
      Na mítingoch sa Wu správal čudne a e-mailom poslal svojmu tímu fotografie seba samého v kostýme tigra. Dvaja demokrati už oznámili, že sa vo voľbách 2012 budú uchádzať o jeho kreslo.
      Bývalý kongresman Anthony Weiner - demokrat z New Yorku - rezignoval v júni pre škandál s neprístojnými sexuálnymi narážkami, posielanými internetom.
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies