Alí Chameneí sa v čase špekulácií o svojom zdraví objavil na verejnosti

NETKY.SK • 8 Marec 2015, 13:02 • 2 min
Alí Chameneí sa v čase špekulácií o svojom zdraví objavil na verejnosti

TEHERÁN - Najvyšší iránsky vodca Alí Chameneí sa v čase, keď sa začali šíriť dohady o jeho zdravotnom stave, objavil na verejnosti.

slovakia

left justify in out

Štátna televízia odvysielala dnes zábery, na ktorých sa 75-ročný ajatolláh zhovára vo svojej rezidencii v centre Teheránu so skupinkou predstaviteľov zodpovedných za životné prostredie i environmentálnych aktivistov. Na televíznej snímke sa zdal byť spokojný a zdravý, konštatuje agentúra AP.

 

Zahraničné spravodajské servery v posledných dňoch tvrdili, že Chameneí, ktorý má v Iráne vo všetkých záležitostiach posledné slovo, leží v kritickom stave v nemocnici.

 

Alí Chameneí je najvyšším iránskym vodcom od úmrtia Rúholláha Chomejního v roku 1989. Vlani v septembri sa podrobil operácii prostaty, približne týždeň bol hospitalizovaný a potom ho zo zdravotníckeho zariadenia prepustili.

 

Irán vedie v súčasnosti rozhodujúce rokovania so svetovými mocnosťami o svojom neregulárnom jadrovom programe. Chameneí na rozhovoroch iránskych vyjednávačov verejne podporuje.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona