Alfonso Cuarón by rád nakrútil film v čínštine

NETKY.SK • 26 Marec 2016, 12:04 • 2 min
Alfonso Cuarón by rád nakrútil film v čínštine

MEXIKO - Mexický filmár Alfonso Cuarón by rád nakrútil film v čínštine. Dvojnásobný držiteľ Oscara to uviedol počas návštevy Pekingu, kde sa zúčastnil na filmovom summite Číny a USA.

slovakia

left justify in out

“Čína ma veľmi zaujíma. Zaujíma ma možnosť, niekedy v budúcnosti, tu nakrútiť film - avšak film v čínštine. Táto kultúra ma fascinuje,” povedal 54-ročný filmár, ktorý tiež prezradil, že nakrúcanie v čínskom jazyku by bolo kreatívnou výzvou. “Bolo by to otvorenie novej hry,” vyjadril sa.


Alfonso Cuarón má na konte filmy ako Malá princezná (1995), Veľké nádeje (1998), Mexická jazda (2001), Harry Potter a väzeň z Azkabanu (2004), Potomkovia ľudí (2006) alebo Gravitácia (2013). Dosiaľ si vyslúžil šesť nominácií na Oscara, pričom dve ceny americkej Akadémie filmových umení a vied sa mu podarilo získať, keď ho v roku 2014 ocenili za strih a réžiu Gravitácie. V druhej menovanej kategórii mu udelili aj Zlatý glóbus a cenu BAFTA, ktorú dostal aj ako jeden z producentov sci-fi v kategórii Najlepší britský film. Cenu Britskej akadémie filmových a televíznych umení získal aj v roku 2007 ako spoluproducent snímky Faunov labyrint (2006).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona