Alexeja Navaľného zadržali pri rozdávaní letákov v moskovskom metre

NETKY.SK • 15 Február 2015, 18:12 • 2 min
Alexeja Navaľného zadržali pri rozdávaní letákov v moskovskom metre

MOSKVA - Ruského opozičného blogera a protikorupčného aktivistu Alexeja Navaľného zadržali pri rozdávaní letákov v moskovskom metre. Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa na Navaľného hovorkyňu.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií hovorkyne policajti zaistili Navaľného a jedného z jeho spoločníkov. Polícia potvrdila, že zadržala dvoch mužov podozrivých z pokusu o narušenie verejného poriadku.
      

Navaľnyj so skupinou spolupracovníkov rozdával letáky vyzývajúce Moskovčanov, aby sa 1. marca zúčastnili na "protikrízovom" pochode. Rusko v súčasnosti čelí hlbokej ekonomickej kríze, na ktorej sa spolupodieľajú nízke ceny ropy, západné sankcie a štrukturálne problémy ruskej ekonomiky.
      

Alexeja Navaľného, jedného z najvýraznejších súčasných kritikov Kremľa, odsúdili 30. decembra na tri a pol roka väzenia za finančný podvod s podmienečným odkladom päť rokov. Rovnakú výšku trestu, avšak nepodmienečne, udelil súd jeho bratovi Olegovi.
      

Až do ukončenia odvolacieho konania musí Alexej Navaľnyj zostať v domácom väzení vo svojom moskovskom byte. On sám však považuje pokračovanie svojej domácej väzby aj po vynesení rozsudku za nezákonné a opakovane porušuje stanovené podmienky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona